[11][17]

[11][17]

Korhonen päätöspäivänä kevyellä jalalla – Johnsonille toinen voitto Saudi-Arabiassa

Mikko Korhonen kiri Saudi-Arabian turnauksessa 33:nneksi. Kolmen peräkkäisen Lähi-idässä pelatun kisan parasta antia hän tarjoili Abu Dhabissa, jossa tuli 15. sija. Kuva: Getty Images

Noin kuukauden mittaiselle kisatauolle jäävä Mikko Korhonen sai pidettyä pelinsä kasassa kauden kolmessa ensimmäisessä turnauksessa.

Mikko Korhoselle (-4) jäi hyvä maku Saudi-Arabiassa sunnuntaina päättyneen European Tourin kilpailun viimeisestä kierroksesta. Hän pelasi finaalipäivänä kisan toisen kuutosella alkavan tuloksensa, 69, ja onnistui parantamaan sijoitustaan 11 pykälällä.

Kahdella edellisellä kierroksella yhteensä neljään birdieen jäänyt Korhonen sai nyt birdie-hanansa paremmin auki. Birdiejä syntyi päätöspäivänä viisi, joista kaksi etuysillä (kentän 10–18) ja kaksi sisääntulossa (kentän 1–9). Bogeja hänelle kirjattiin neljä.

”Tänään oli hyvä päivä, jalka oli kevyt. Eilinen oli todella raskas päivä − kroppa todella väsynyt ja huonot yöunet siinä alla vielä. Tänään sitten levänneenä oli ihan eri fiilis kentällä”, 33. sijan jakanut Korhonen sanoi.

Korhonen on selvittänyt kiertueen suomalaisista ainoana tiensä jatkokierroksille vuoden jokaisessa ET-kilpailussa. Abu Dhabissa käydyssä Rolex-sarjan kilpailussa tuli 15. sija ja Dubaissa viikko sitten hän oli 35:s.

Kausi alkoi valmistautumisineen kolmen turnauksen tiukalla putkella, johon hän oli isossa kuvassa varsin tyytyväinen.

”Tällaista tämä on, yrität joka päivä olla mahdollisimman freesi, välillä se onnistuu ja välillä jää palautuminen liian lyhyeksi. Näin pitkän setin (4 viikkoa) kun vetää, niin huonoja päiviä tulee varmasti. Hyvin selvittiin tästä ja homma pysyi suhteellisen hyvin kasassa kaikki kolme kisaa, eli ihan jees”, vajaat 21 000 euroa palkintorahaa tienannut Korhonen pohdiskeli.

Kärjelle 11 lyöntiä hävinnyt Korhonen pelannee seuraavan kerran reilun kuukauden kuluttua ohjelmassa olevassa Qatarin turnauksessa. Sitä ennen Floridassa pelataan helmikuun viimeisellä viikolla World Golf Championships -sarjan kilpailu, joka kuuluu myös European Tourin kalenteriin. Tähän suomalaisista osallistumisoikeus on kuitenkin vain Sami Välimäellä.

Palkintoarvoltaan 3,5 miljoonan dollarin Saudi International -kilpailun voitto meni ennakkosuosikin viittaa kantaneelle maailmanlistan ykköselle Dustin Johnsonille (-15). Eroa toisen sijan jakaneisiin Justin Roseen ja Tony Finauhin kertyi kaksi lyöntiä.

Johnsonin ei tarvinnut venyä finaalikierroksella parhaimpaansa, ja etenkin hieman kuumemmalla putterilla hän olisi karannut hyvissä ajoin pahimmilta kilpakumppaneiltaan. Se avasi Finaulle ja Victor Perezille tilaisuuden nousta voittokamppailuun.

Dustin Johnson tuuletti sunnuntaina uransa 26. pääkiertuevoittoaan. Kuva: Getty Images

Finau tuhri mahdollisuutensa reikien 16–17 peräkkäisiin bogeihin sekä Perez 16. reiän tuplabogiin. Kummankin otteista paistoi tiukassa paikassa voittokokemusten vähäisyys. Etenkin Finau tuntuu ajautuvan tämän tästä voittokahinoihin, mutta ainoa ykköstila on peräisin PGA Tourin pienestä Puerto Ricon kisasta lähes viiden vuoden takaa.

Johnson on pelannut viimeisen puolen vuoden sisällä yhdeksän kilpailua ja jäänyt vain kerran top-kympin ulkopuolelle.

Maailmanlistalla top 15:ssä oleva utahilainen kantaakin hieman epäkiitollista kunniaa keikkumalla lajin ehdottomassa ”tähtiluokassa” yksittäisellä voitollaan.

Dustin Johnsonin – jos jonkun – pelityyliin ja silmään Royal Greens Golf & Country Clubin par 70 -kenttä tuntuu sopivan täydellisesti. Hän voitti ensimmäisen King Abdullah Economic Cityssä pelattavan kilpailun vuonna 2019 ja oli viime vuonna kakkonen. Kentällä pelaamiensa 12 kilpailukierroksen heikoin tulos on 68.

Rennosti kiperämmässäkin paikassa pelaava DJ on jo pidempään osoittanut, miksi hän on OWGR-listalla oikeutetusti omalla paikallaan ylivoimaisena ykkösenä. Johnson, 36, on pelannut viimeisen puolen vuoden sisällä yhdeksän kilpailua ja jäänyt vain kerran top-kympin ulkopuolelle. Voittoja tässä jaksossa on hänelle tullut kolme ja top 3 -sijoituksia neljä.

Finaun kanssa hetken Johnsonia uhitellut Perez (-12) jakoi lopulta neljännen sijan Calum Hillin kanssa. Päivän kovimman tuloksen, 62, pelannut Tanskan Rasmus Højgaard nousi Norjan Viktor Hovlandin kanssa jakamaan kuudetta sijaa parhaina pohjoismaalaisina. He jäivät kärjestä neljä lyöntiä.

Kilpailun yhdysvaltalaistähdistä Bryson DeChambeau (-8) oli 18:s, Phil Mickelson (-1) 53:s ja Patrick Reed (+1) 66:s. Suomalaisista Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki karsiutuivat.

Samooja jatkaa Race to Dubai -rankingissa parhaana suomalaisena sijalla 24, Korhonen on neljä pykälää alempana. Listan kärjessä on Englannin Tyrrell Hatton.