26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen piti asemansa - Ilonen pettyi kierrokseensa

Mikko Ilonen ei ole saanut avauspäivän jälkeen peliään toimimaan haluamallaan tavalla. Kuva: © Getty Images

Mikko Korhonen (69-71-69) aloitti Saksan ET-kilpailun kolmannen kierroksen bogilla, joka jäi päivän ainoaksi. Birdieitä hän sai aikaan neljä. Tulos 69 vei hänet kisassa kokonaistilanteeseen seitsemän alle, joka riittää 55. sijaan.

Samoissa lukemissa Korhosen kanssa ovat muun muassa Victor Dubuisson ja Marcel Siem. Tämä kolmikko myös pelaa yhdessä kisan päätöskierroksella. Heidän starttiaikansa on tasan yhdeksältä Suomen aikaa.

”Avauslyönnit olivat erinomaisia, muutama putti enemmänkin olisi voinut upota. Kärki menee kovaa. Sunnuntaille on tilauksessa tulos, joka nostaa tuloslistalla”, Korhonen sanoi.

Mikko Ilonen (68-72-71) valahti sijalle 63. Jatkoon päässeistä hänen alapuolellaan on ainoastaan Saksan kisan vakiovieras, John Daly.

Ilosen pelikaveri Paul Casey oli lauantaina liekeissä. Englantilainen sai tuloksekseen 63, ja siirtyi hetkellisesti jopa kisan kärkeen.

”Paul (Casey) oli todella hyvä. Minulla kroppa on suorituksessa tosi hidas, myöskään jalat eivät toimi. Lyönneistä jää koko ajan mittaa normaaliin verrattuna”, Ilonen sanoi.

”Sunnuntaina koetetaan vielä kerran, sitten kotiin valmistautumaan Scottish Openiin ja etenkin Open Championshipiin.”

Pablo Larrazabal tavoittelee sunnuntaina uransa neljättä voittoa Euroopan kiertueella. Kuva:  &copy Getty Images

Pablo Larrazabal tavoittelee sunnuntaina uransa neljättä voittoa Euroopan kiertueella. Kuva: &copy Getty Images

Iltapäivällä ukkosen vuoksi keskeytyksissä olleen Kölnin turnauksen johtoon nousi PabloLarrazabal (-17). Espanjalaisen takana on tasaista, sillä kahdeksan pelaajaa jakaa kakkostilaa kolmen lyönnin päässä.

Heistä Richard Green vastasi päivän vakuuttavimmasta suorituksesta, 62 lyöntiä. Larrazabalin lähimpien uhkaajien joukossa ovat myös Francesco Molinari, Thomas Björn, Henrik Stenson,Robert Karlsson ja Rafael Cabrera-Bello.

”Pelini ei ollut tänään hyvää, eivätkä lyönnit sujuneet draiverilla. Olin hieman vaikeuksissa, mutta hallitsin tilanteen ja sain pidettyä pyörät pyörimässä”, Larrazabal sanoi. ”Tein sisääntulossa muutaman birdien, mutta pystyn parempaan. Tämänpäiväisellä esityksellä en saa parempaa tulosta.”

Saksalaisten menestys lepää kymmenentenä olevan Alex Cejkan (-13) harteilla. Kotiyleisön suursuosikki Martin Kaymer karsiutui 36 reiän jälkeen, hyvänä taistelijana tunnettu Marcel Siem on jo kymmenen lyöntiä kärjestä.

Ilosen seuraksi klo 9.30 käynnistyvälle neljännelle kierrokselle liittyvät Ross Fisher ja Tom Lewis. Kärkiryhmä aloittaa oman urakkansa jo 20 minuuttia myöhemmin. Sunnuntain lähdöt on asetettu kahdelta tiiltä, kolmen pelaajan ryhmiin, sillä Kölniin on ennustettu iltapäiväksi jälleen ukkosta.

Bakker kadotti otteen sisääntulossa

Italian avoimissa yhdeksäntenä avauspäivän jälkeen olleen Krista Bakkerin peli horjui toisen kierroksen jälkipuolella. Bakker oli vielä 11. reiän jälkeen parin lyönnin päässä kärjestä, mutta seitsemän reiän jaksossa tulleet viisi bogia pudottivat hänet tulosluettelossa rutkasti alaspäin.

Tuloksen 76 lyönyt Bakker jakaa Elina Nummenpään ja Ursula Wikströmin kanssa 23. sijaa kokonaistilanteessa kaksi yli.

Muista suomalaisista jatkoon pääsi myös sijalla 52 oleva Noora Tamminen (+5).

Linda Henrikssonin (+8) ja Minea Blomqvist-Kakon (14) tie nousi pystyyn 36 reiän jälkeen.

Turnauksen johtopaikkaa jakavat englantilaiset Holly Clyburn ja Rebecca Hudson (-4). Whitney Hiller, Florentyna Parker ja kotiyleisön suosikki Diana Luna ovat kärkikaksikosta lyönnin päässä.

LET:n ohjelmaan kuuluva Ladies Italian Open on palkintoarvoltaan 250 000 euron turnaus.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje