Korhonen osui kaikkiin viheriöihin Hongkongissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen osui kaikkiin viheriöihin Hongkongissa

Mikko Korhosen sihti oli kohdillaan. Kuva Getty Images.

ET:n ja AT:n yhteiskisassa Honkongissa nähdään viikonloppunakin suomalaista väriä, tosin vain Mikko Korhosen muodossa. Nummelalainen painoi toisen kierroksensa pari pykälää ensimmäistä paremmin ja teki tuloksen 67.

Korhonen teki oman peliuransa historiaa, sillä hän pääsi puttamaan viheriöltä birdietä kaikilla 18:lla viheriöllä.

”Koskaan aiemmin en ole tähän kyennyt. Hieno tunne, ei ollut kierroksen aikana mitään hätää koko päivänä. Viiden birdien lisäksi tein sitten kolmella putilla kaksi bogeyta. Hyvä meininki on yllä, nyt mennään viikonloppuun päivä ja lyönti kerrallaan”, hän tunnelmoi.

Kisan kärkiviisikko on vain kahden lyönnin ja Korhosen tavoitteissa oleva kakkossijakin ainoastaan kolmen lyönnin päässä, joten pöytä on katettu viime hetken onnistumista varten. Kilpailu on Korhoselle kauden toiseksi viimeinen mahdollisuus uusia pelioikeus kiertueella.

Jos Korhosen nimi komeilee sunnuntain päätteksi tuloslistalla toisella sijalla, on homma pulkassa, mutta jo hyvä onnistuminen Hongkongissa petaa mukavat asetelmat viikon päästä Australiassa pelattavaan kauden viimeiseen kilpailuun ennen neljän kisan mittaista finaalisarjaa.

Jatkoonpääsyn rajaksi Fanlingin kentällä muodostui tulos -1. Siihen Korhosen tavoin pelioikeutensa puolesta taistelevan Roope Kakon ja AT:lla pelaavan Joonas Granbergin vire ei riittänyt.

Granberg (72–69) jäi jatkopaikasta kaksi lyöntiä, eilisestä hienosti sisuuntunut Kakko (76–68) viisi.

”Paikkoja oli alhaisempaankin tulokseen. Pelaaminen maistui, nyt pitää rakentaa palapeli kuntoon seuraavan viikon Australian kisaa varten. Se on viimeinen mahku saavuttaa kortti ilman karsintoja. Lennän Australian Perthista suoraan Floridaan harjoitusleirille”, Kakko suunnitteli karsiutumisensa jälkeen.

Ernie Els sai Hong Kongin kisan järjestäjiltä syntymäpäiväkakun. Kuva: Getty Images

Ernie Els sai Hong Kongin kisan järjestäjiltä syntymäpäiväkakun. Kuva: Getty Images

Kilpailun kärkeen nousi 45-vuotissyntymäpäiväänsä juhliva Ernie Els (66–65).

”Pelasin melko hyvin tänään ja 65 oli sellainen tulos mihin tänään piti pystyä. Odotan innolla loppuviikkoa, sillä olen hyvissä asemissa. Alkoholia en tänään ota juhliakseni, mutta palan kakkua kyllä”, Els tyytyi totemaan.

ET:llä 28 kertaa voittoa juhlineen eteläafrikkalaisen edellisestä ykköstilasta kiertueella on ehtinyt kulua lähes 16 kuukautta.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje