Korhonen mukavasti liikkeelle Shenzhenissä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen mukavasti liikkeelle Shenzhenissä

Mikko Korhonen selviytyi mallikkaasti avauspäivän haasteista. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen aloitti mainiosti Kiinan Shenzhenissä torstaina käynnistyneen Euroopan kiertueen turnauksen. Tulos 71 (-1) oikeuttaa 18 reiän jälkeen jaettuun 30. sijaan, joskin seitsemän joukkoon on hänellä matkaa vain kaksi lyöntiä.

Korhosen kierros sisälsi viisi birdietä ja neljä bogia.

”Ihan hyvä rundi, stediä lyömistä tiiltä. Paljon tulee lyötyä sponea (puukolmosella) ulos täällä. Lopussa vähän sinkoili avaukset sinne tänne, pysyi kehissä kuitenkin ja bogeilla selvisin”, Korhonen sanoi.

”Vähän ehkä bensa loppu takaysillä, lieneekö aikaero tai kuumuus syynä. Ihanteellinen keli kyllä pelata, ei juuri tuulta ja lämmintä.”

Shenzhen International -turnauksen suurin vetonaula, kaksinkertainen Masters-voittaja Bubba Watson pelasi Korhosta lyönnin paremmin, ja on sijalla 17.

Kilpailun kärjessä on todellinen yllätysnimi, Huang Wen-yi. Ensimmäisen kerran 22-vuotiaana golfmailaan koskenut kiinalainen teki 66 lyönnin kierroksellaan kahdeksan birdietä ja kaksi bogia.

Peter Uihlein, Byeong Hun An, Kiradech Aphibarnrat ja Felipe Aguilar jakavat toista sijaa lyönnin päässä Huangista.

”Pelasin viime vuonna erittäin huonosti”, sanoi 34-vuotias Huang, joka teki sekatyömiehen ja caddien töitä ennen innostumistaan golfiin.

”Olen muuttanut svingini tänä vuonna, ja eilen otin käyttöön uuden draiverin – maila tuntuu hyvältä. Pidän tästä kentästä; viheriöiden nopeus on oikein hyvä.”

Kärkiviisikosta Aguilar oli ainoa, joka välttyi torstaina paria heikommilta reikätuloksilta.

”Löin palloa varsin hyvin tänään”, kaksi kertaa ET:llä voittanut Aguilar sanoi. ”En tuhlannut yhtään lyöntiä, mikä on hyvä saavutus tällä kentällä.”

”Pari lyöntiä paremmin olisi voinut mennä, mutta pystyin toisaalta joihinkin pelastuksiin. Tyytyväinen täytyy olla.”

Vuoden tulokkaaksikin Euroopan kiertueella valittu Uihlein on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisesta ja sairastelusta. Amerikkalainen oli kierroksen puolivälissä tilanteessa par, mutta takoi sisääntulossa viisi birdietä, näistä kolme tuli peräkkäin loppusuoralla.

”Jouduin keskeyttämään Thaimaassa ruokamyrkytyksen vuoksi. Pelasin yhden kisan Puerto Ricossa, ja sitten loukkasin ranteeni. Sen jälkeen jouduin pitämään jonkun verran taukoa”, Uihlein sanoi.

”Myös valmentajaa tuli vaihdettua, joten tässä on ollut kuusi tavallisesta poikkeavaa viikkoa.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)