Korhonen mukavasti liikkeelle Espanjan avoimissa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen mukavasti liikkeelle Espanjan avoimissa

Mikko Korhonen pelasi totutun tasapainoisesti Espanjan avointen avauskierroksella. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen aloitti tasapainoisesti Barcelonassa käynnistyneen Open de España –turnauksen. Hän pelasi avauskierroksella tuloksen 71 (-1), mikä oikeuttaa jaettuun 30. sijaan.

Päivän viimeisessä ryhmässä pelannut Korhonen teki torstaina kolme birdietä ja kaksi bogia. Ulosmeno oli kenttäpuoliskoista tapahtumarikkaampi, sisääntulon ainoa parista poikennut reikätulos oli Real Club de Golf El Prat –kentän 17:llä tullut birdie.

”Olin vähän yössä, mutta loppua kohden parani. Oli todella kuuma ja kova tuuli, se vei mehuja”, Korhonen sanoi.

Korhonen osui ensimmäisenä päivänä kahdeksaan väylään 14:stä. Griiniosumia kertyi 14 ja putteja 30. GIR-puttitilasto näytti lukemaa 26.

Nummelalaisen kanssa saman tuloksen pelasivat mm. Pablo Larrazabal, David Howell ja NicolasColsaerts. Turnauksen avointen voittoa puolustava Miguel Angel Jimenez jäi tästä joukosta lyönnin päähän.

”Tulokseen olen tyytyväinen. Kierros kesti viisi tuntia ja 25 minuuttia, kiva lähteä vikassa ryhmässä kentälle.”

Espanjan avointen ensimmäisen paalupaikan otti Trevor Fisher Jnr. Eteläafrikkalainen hurjasteli 65 lyönnin kierroksella kahdeksan birdietä. Ainoan boginsa hän teki päivän 10. reiällä (kentän 1.)

Tommy Fleetwood, Eduardo De La Riva ja Darren Fichardt jakavat kakkostilaan tuloksellaan 66.

Maanantaina pitkän lennon Johannesburgista Barcelonaan tehneen Fisher Jnr:n tutustuminen kisakenttään jäi vähäiseksi. Hän ehti pelata tiistaina vain yhdeksän reikää ja keskiviikon pro-amissa toiset yhdeksän reikää. Niukka valmistautuminen ei kuitenkaan näkynyt Fisher Jnr:n otteissa.

”Löin vain yhden tai kaksi huonoa lyöntiä. Sain pidettyä momentumin päällä, mikä on avaintekijä mihin tahansa hyvään kierrokseen”,

”On hienoa olla täällä. Pystyn pelaamaan täyden ohjelman kiertueella, ja se on hienoa. On mukavaa pelata joidenkin maailman parhaiden pelaajien kanssa. Toivottavasti pystyn pelaamaan vielä muutaman hyvän kierroksen.”

Kaksi eaglea ja kolme birdietä tehnyt Fleetwood on nähdyn kaltaisilla otteilla säilyttämässä paikkansa World Rankingilla 60:n joukossa. Tätä rajaa vahdataan seuraavan kerran tarkemmin BMW PGA Championshipin jälkeen, jolloin jaetaan matkalippuja kesäkuun puolivälin jälkeen pelattavaan U.S. Openiin.

”En pelannut hyvin pro-amissa, mutta tein sen jälkeen hyvää työtä rangella. Tänä aamuna löin todella hyvin, enkä missannut montaa väylää. Kysymys oli vain siitä, että saisin muutaman putin sisään”, Fleetwood sanoi.

Turnauksen isoihin menestyssuosikkeihin kuuluva maailmanlistan seiska, Sergio Garcia kompuroi kotiyleisön pettymykseksi tuloksen 75.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje