Korhonen loisti Hollannissa – Ilonen hyytyi - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen loisti Hollannissa – Ilonen hyytyi

Mikko Korhosen viikonvaihde meni nappiin Kennemer Golf & Country Clubilla. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen (-15) pelasi uransa parhaan kilpailun Zandvoortissa sunnuntaina päättyneessä KLM Openissa. Hän löi finaalikierroksella päivän toiseksi kovimman tuloksen, 63, ja sijoittui upeasti jaetulle seitsemännelle tilalle. Korhonen hävisi kisan voittaneelle Thomas Pietersille neljällä lyönnillä.

Suur-Helsingin Golfin kasvatti takoi päätöspäivänä kahdeksan birdieä, joista viisi osui reikien 12-17 jaksossa. Kierroksensa ainoan bogin hän teki Kennemerin kentän yhdeksännellä reiällä.

Korhosen kanssa samaan tulokseen päätyivät Magnus A. Carlsson ja jälleen viimeisenä päivänä epäonnistunut Rafael Cabrera-Bello.

Nummelalainen kuittasi Zandvoortissa 46 440 euroa, mikä on hänen suurin palkintosummansa vuonna 2004 alkaneella ammattilaisuralla.

”Kiva oli vetää tänään. Pysyi ajatus kasassa koko päivän. Hienoa saada onnistuminen tähän paikkaan, todella hyvä fiilis”, Korhonen sanoi.

Korhosen väyläosumatilasto näytti saldoa 8/13 ja hän osui yhtä lukuun ottamatta jokaiselle viheriölle. Putteja kertyi 28, eikä hänelle kirjattu turnauksen aikana yhtään kolmosella alkanutta puttisaldoa.

”Säkitin rei’illä 14-17 yhteensä sellaiset 35 metriä putteja. Aika flow’ssa oli putteri lopussa.”

Kauden ansiot nousivat yli 230 000 euroon, joka riittää käytännössä varmistamaan pelioikeuden Euroopan kiertueelle myös ensi kaudeksi.

Mikko Ilosen sunnuntain esitys oli pettymys, ja tulos 71 yksi päivän vaatimattomimmista. Hän lähti neljännelle kierrokselle iso menestys mielessään, mutta putosi lopulta tylysti viidenneltä tilalta sijalle 18.

Ilosen päätöspäivä noudatti pitkälti perjantain kierroksen kaavaa. Molemmat käsittivät neljä birdieä ja viisi bogia. Hänellä oli pitkin viikkoa vaikeuksia lähestymisten tarkkuuden kanssa, jota hän paikkaili torstaina ja lauantaina ansiokkaasti hyvällä puttipelillä. Finaalikierroksella Ilosen yksikään osa-alue ei ollut sillä tasolla, mitä laadukkaan tuloksen saamine edellyttää.

Neljän päivän aikana Ilonen teki peräti 24 birdieä, joka oli vain yksi vähemmän kuin kisan voittaneella Pietersilla. Bogeja Iloselle kertyi 12, Pietersille kuusi.

Pitkälyöntinen Thomas Pieters on matkalla kohti ET:n eliittiä. Kuva: Getty Images

Pitkälyöntinen Thomas Pieters on matkalla kohti ET:n eliittiä. Kuva: Getty Images

”Sunnuntaina oli tarjolla paljon enemmän kuin nyt jäi käteen. Ponnistus ei osunut jokaisella väylällä lankulle, bogeja syntyi etenkin paikoista, joissa lähestymiset menivät pitkäksi. Pelasin alusta asti aggressiivisesti voitto ajatuksissani’, Ilonen analysoi esitystään joka tuotti vajaat 21 700 euroa.

”Lyöntivire on hyvin lähellä erinomaista. Pallo irtoaa lavasta suhteellisen vaivattomasti, putteriin on kelpo tuntuma. Tästä kisasta jäi paljon hyvää dataa harjoitusrupeamaa ja reilun viikon kuluttua käynnistyvää Saksan kisaa varten.”

”Mikko Korhosen menestys oli viikon hienoin asia. Hänen korttinsa Tourille vuodeksi 2016 on sinettiä vaille valmis, josta olen Mikon puolesta erittäin onnellinen”, Ilonen viestitti Hollannista ennen kotimatkaansa.

Hän pelaa lauantaina 19.9 kotikentällään Lahden Takkulassa näytöspelin kello 14.30 alkaen yhdessä LG:n muiden tunnettujen kasvattien, Anssi Kankkosen, Kalle Väinölän ja Timo Rauhalan kanssa.

Lee Slatteryllä oli Zandvoortissa mainio tilaisuus saavuttaa toinen peräkkinen voitto ET:llä. Viime sunnuntaina Moskovan turnauksen ykköstilaa juhlinut englantilainen oli ennen viimeistä reikää tasoissa Pietersin kanssa, mutta hän sortui 18:lla kolmeen puttiin.

Jo uusintaan lähdössä ollut Pieters katseli hämmästyneenä, kun vaisun birdieyrityksen jälkeen Slattery laittoi vielä 1,5-metrisen par-putin ohi.

Voitto oli 23-vuotiaalle belgialaiselle kauden ja uran toinen voitto Euroopan kiertueella. Ensimmäinen tuli elokuun lopussa Tsekissä.

”Olen todella, todella onnellinen. Minusta tuntuu, että pelasin Tsekissä paremmin, mutta lähipelini oli tällä viikolla erinomaista. Se pelasti minut monta kertaa”, Pieters sanoi.

”On erityistä voittaa täällä, sillä kotiiini Belgiaan johtava tie kulkee varsin lähellä. Tuntui hyvältä, kun hollantilainen yleisö kannusti ja huusi nimeäni. Kiitokset heille.”

”Olisin ollut erittäin tyytyväinen pelkästä paikasta Dubain turnaukseen, mutta aion tosissani käydä taistelua sen voitosta.”

Eduardo De La Riva jakoi Slatteryn kanssa kakkostilaa. Fabrizio Zanotti (-17), Eddie Pepperell (-16) ja Morten Ørum Madsen (-16) olivat seuraavina.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)