Korhonen ja Samooja tukevasti keskikastissa Italiassa – Pulkkanen paalulla - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen ja Samooja tukevasti keskikastissa Italiassa – Pulkkanen paalulla

Mikko Korhonen tavoittelee Italiassa jo yhdeksättä peräkkäistä jatkopaikkaa Euroopan kiertueen kilpailuissa. Kuva: Getty Images.

Kolme neljästä suomalaisesta käynnisti Italian rahakkaan turnauksen erinomaisesti, mutta Kim Koivun kierros oli paha pannukakku.

Neljästä Italian Openiin startanneesta suomalaisesta kolme sai kilpailulleen torstaina vähintäänkin hyvän alun. Tehokkaimmin tykitti Tapio Pulkkanen (64/-7), joka on koko letkan kärjessä avauspäivän ollessa jo lähes paketissa kaikkien pelaajien osalta.

Pulkkasesta lyönnin päässä on Rory Sabbatini. Kaksi lyöntiä Pulkkasen takana tuloksessa -5 kyttäävät Kurt Kitayama, Joost Luiten ja Shubhankar Sharma.

Iltapäivän ryhmissä kisansa käynnistäneet Mikko Korhonen ja Kalle Samooja esiintyivät hekin vakuuttavasti kiilaten itsensä kisassa ylempään keskikastiin. Korhonen jakaa tuloksella 69 (-2) sijaa 20 ja Samooja lyöntiä huonommalla noteerauksella sijaa 35.

”Hyvä taistelupäivä! Lyöminen ei ollut tänään erityisen hyvää, mutta puttasin ja taistelin hyvin. Kenttä on tosi kireä, avauksien pitää pysyä ladulla. Myös griinien ympäristöt ovat täällä vaikeita ja pallo makaa hankalasti todella usein. Hienoa saada hyvä päivä alkuun, tästä on hyvä lähteä jatkamaan taistelua”, Korhonen kommentoi.

Korhonen nakutteli kahden bogin vastineeksi neljä birdieä. Samooja tehtaili birkkuja kolme, mutta korttia mustasi tuplabogey väylällä kahdeksan.

Kim Koivun peli yski torstaina pahasti. Koivu on koko pakan kolmanneksi viimeiseksi tuloksella 83 (+12). Koivun kortista löytyi kahdeksan bogia, yksi tupla, yksi tupla ja yksi birdie.

Jatkokierroksille näyttää avauspäivän perusteella riittävän tulos par. Suomalaisten tilanne näyttääkin kokonaisuutena erittäin hyvältä ottaen huomaan kisan tason ja muhkean palkintopotin.

Perjantaina Kalle Samooja lähtee kentälle kastepartiossa eli ensimmäisessä ryhmässä jo 8.30 Suomen aikaa ja Korhonen vain kymmenen minuuttia myöhemmin. Kim Koivu (13.30) ja Tapio Pulkkanen (13.00) pääsevät tositoimiin puolen päivän jälkeen.

Lue seuraavaksi: Pulkkasella loistava kierros ja paalupaikka ET:n huipputurnauksessa – "Putteri oli aika lämpöisenä tänään"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Kupo says:

    ”Koivun kortista löytyi kahdeksan bogia, yksi tupla, yksi tupla ja yksi birdie.”

  • lepeda says:

    Kim Koivun golftulokset ovat rajussa syöksyssä. Lieneekö syynä valmentajan vaihdos viime heinäkuun alussa, jolloin David Silvan tilalle tuli Timo Rauhala. Silvan 5 vuotta kestäneenä valmennuskautena Koivun pelitaso oli ollut jatkuvassa nousussa. Rauhalan valmennuksessa tulokset ovat olleet heikkoja ja näyttää edelleen vain laskevan. Oliko valmentajavaihdos suuri virhe – kuten eräät muutkin ovat tällä palstalla epäilleet. Toivottavasti Mikko Korhonen ei kovin paljon tukeudu Rauhalan neuvoihin vaan käyttää edelleen vanhaa valmentajaansa.