Korhonen ja Kakko kolme lyöntiä seitsemän joukosta - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen ja Kakko kolme lyöntiä seitsemän joukosta

Mikko Korhonen pelasi lauantaina varsin ehjän kierroksen. Kuva: © Getty Images

Mikko Korhonen pelasi Pariisin turnauksen kolmantena päivänä kisan toistaiseksi parhaimman tuloksensa. Nummelalainen kiersi Le Golf National –kentän par-lukemiin, 71 lyöntiä, ja kohensi asemiaan tulosluettelossa 20 sijaa.

Korhosen kierros sisälsi kaksi birdietä ja kaksi bogia. Kaikki parista poikenneet reikätulokset osuivat reikien 9-14 väliseen jaksoon. Kokonaistilanteessa +2 oleva pelaaja lähtee Ranskan avointen päätöskierrokselle 23. sijalta.

”Hyvä kierros, tasainen esitys minulta. Tuuli oli varsin kovaa, väliin tuli vettäkin. Ja kierroksen jälkeen jouduin itsekin ”heittämään vettä” dopingtestissä”, yhtä vaille kaikkiin väyliin (13/14) osunut Korhonen sanoi.

Samalta sijalta Korhosen kanssa löytyy avauskierroksen jälkeen kuudentena ollut Roope Kakko. Hänen birdiemääränsä nousi lauantaina 14:ään, mutta kierros oli virheiden sävyttämä; Kakko teki molemmilla kenttäpuoliskoilla yhden tuplan sekä ulosmenossa kolme bogia. Päivän birdiesaalis oli mukavasti viisi.

”Löin niin huonoja suorituksia tänään, että melkein rupesi jo hävettämään. Kohtuullisen scoren sain lopulta aikaiseksi, se on pääasia. Kävin rangella pelin jälkeen ja sain uskoakseni hyvän ajatuksen vetoihin. Huomenna se nähdään. Lauantain pettymykset on nyt unohdettu”, Kakko sanoi.

Suomalaisten mahdollisuudet hyviin sijoituksiin sunnuntaina ovat hyvät; matkaa seitsemättä sijaa jakaviin pelaajiin on vain kolme lyöntiä. Top 10 -sijoitus Pariisin kolmen miljoonan euron kilpailussa avaa suoran paikan British Openiin niille kolmelle parhaalle pelaajalle, jotka eivät ole sitä aiemmin lunastaneet.

Kevin Stadlerille on tarjolla upea sulka hattuun. Kuva:  &copy Getty Images

Kevin Stadlerille on tarjolla upea sulka hattuun. Kuva: &copy Getty Images

Suomalaiset starttaavat neljännelle kierrokselle sunnuntaina hieman ennen puoltapäivää. Korhosen peliseurana on Ruotsin Magnus A. Carlsson, Kakkoa kirittää Ranskan Thomas Linard.

Open de France –turnauksen kärjessä alusti asti pysytelleellä USA:n Kevin Stadlerilla (-9) on neljän lyönnin johto. Thaimaan Thongchai Jaidee ja isäntämaan Victor Riu (-5) jakavat toista sijaa.

Kierroksen aikana selän vihoittelusta kärsinyt Stadler sai pidettyä palikat koossa, vaikka kahden ensimmäisen päivän hohtoa hänen pelissään ei ollutkaan. Tosin vaativat olosuhteet toivat päivän tapahtumiin oman lisämausteensa.

”Selkä ei ole ollut koko viikkona parhaassa kunnossa. Kahtena ensimmäisenä päivänä se oli ihan ok, mutta tänään tuntui pahemmalta. Pystyn kuitenkin svingaamaan, joten sen suurempaa hätää ei tässä ole”, 34-vuotias Stadler sanoi.

”Sain tänään sen mitä ansaitsin. En pelannut erityisen hyvin, mutta ei voi olettaa, että kaikki neljä kierrosta menisivät täysin putkeen.”

Kevin Stadler on Masters-voittaja Craig Stadlerin poika. Jälkimmäinen kokosi urallaan 13 ykköstilaa PGA Tourilla. Champions Tourilla voittoja on koossa yhdeksän. Kevin juhli ensimmäistä voittoaan USA:n kiertueella tämän vuoden helmikuussa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje