Korhonen ja Ilonen ryhdikkäinä Hollannissa - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen ja Ilonen ryhdikkäinä Hollannissa

Mikko Korhonen on nousemassa ET:n luotettavimpien pelaajien joukkoon. Vain kovat sijoitukset antavat vielä odottaa itseään. Kuva: All Over Press

Mikko Korhosen ja Mikko Ilosen toinen kierros on edennyt KLM Openissa avauspäivää mukavammissa merkeissä. Korhonen varmisti 67 lyönnin tuloksellaan jo 13. peräkkäisen jatkopaikkansa Euroopan kiertueen turnauksissa. Ilonen on Korhosen kanssa samassa kokonaistuloksessa -3 pelattuaan toista kierrostaan 11 reikää.

Korhosen toinen kierros sisälsi yhden eaglen ja kolmen birdien lisäksi kaksi bogia. Ilosen päivä on edennyt ilman virheitä; lahtelaisen korttiin on merkitty kolme birdietä ja seitsemän paria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Kaksikko on jatkoa ajatellen hyvissä asemissa, sillä matkaa kymmenen joukkoon on vain kolme lyöntiä.

Peter Erofejeffin (71-72) vire ei riittänyt tällä kertaa jatkokierroksille. Siihen häneltä olisi vaadittu perjantaina arviolta tulos 68.

KLM Openin johdossa jatkaa Miguel Angel Jimenez (-9), joka on saanut paalulle seuraa maanmiehestään Pablo Larrazabalista(seitsemän reikää).

Gal kärkipaikalla Evianissa

Sandra Gal ja Se Ri Pak jakavat kauden viimeisen major-turnauksen johtopaikkaa Ranskassa. Heidän ensimmäisen kierroksen tuloksensa oli 66 lyöntiä. Muista maaliin tulleista amatööri LydiaKo ja Lindsey Wright ovat kahden lyönnin päässä kärjestä.

Kisan suurimpiin voittajasuosikkeihin kuuluva Norjan Suzann Pettersen on kierroksen puolivälissä tilanteessa kaksi alle. Pettersenin pahimmaksi kilpakumppaniksi arvioitu Inbee Park oli perjantaina vaisu; tulos 74 vaatii seuraavilta kierroksilta isoja onnistumisia, mikäli maailman ykkönen aikoo taistella tosissaan kauden kolmannesta major-voitosta.

Evian Championshipin ensimmäinen pelipäivä peruuntui rankkasateiden vuoksi. Tämän vuoksi cut-rajan selvittäneet saavat urakoida sunnuntaina kaksi kierrosta.

Nordcenterissä tasaista

Antti Ahokas on vastannut FT:n Nordcenterin osakilpailun toistaiseksi parhaasta avauskierroksen tuloksesta. Tulos 71 alittaa Fream-kentän parin yhdellä lyönnillä. Muista maaliin tulleista Henri Pyykölä, Mikael Jämsä, Onkoshi Eriksson, Riku Mattila ja Atte Rauhala pelasivat perjantain kierroksensa parissa (72).

Miesten kokonaiskilpailun voitto ratkaistaan Lauri Ruuskan ja Juuso Kahloksen kesken. Jälkimmäinen aloitti kisan tuloksella 73, Ruuska tarvitsi neljä lyöntiä enemmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Naisten kisan kärjessä on kauden komeettoihin lukeutuva Oona Vartiainen (72). Jenni Soikkeli on Harjattula Golf & Country Clubia edustavaa pelaajaa kolme lyöntiä perässä. Jenna Mäihäniemi pelasi tuloksen 77 ja on kolmantena.

Koska rankingin johdossa oleva Marika Voss jäi finaaliturnauksesta pois, ratkennee naisten kokonaiskilpailun voitto Vartiaisen ja Annika Nykäsen kesken. Nykänen on avauskierroksen jälkeen jaetulla neljännellä tilalla tuloksellaan 79.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje