Korhonen Italian Openin voittotaisteluun − Pulkkanen täräytti peräti yhdeksän birdieä - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen Italian Openin voittotaisteluun − Pulkkanen täräytti peräti yhdeksän birdieä

Mikko Korhonen uhkuu Roomassa kovaa tuloskuntoa. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen pelaa sunnuntain toiseksi viimeisessä ryhmässä Tommy Fleetwoodin kanssa.

Mikko Korhonen on ennen päätöspäivää jaetulla neljännellä sijalla European Tourin ohjelmaan kuuluvassa Italian Openissa. Hän pelasi lauantaina kierrostuloksen 68 (-3), ja on kokonaistilanteessa -11.

”Asiallinen kierros tänäänkin. Hyvin lähti telineistä liikkeelle, siten pieni suvantovaihe kierroksen keskivaiheilla, ja muutama bogey siihen pötköön. Sen jälkeen sain kierroksen vielä hyvin kasaan”, Korhonen kertoi.

Korhonen teki päivän mittaan Marco Simone Golf Clubin kentällä neljä bogia ja viisi birdieä. Kierroksen ehdoton kohokohta oli 16. reiällä, par-nelosella, tullut eagle.

”Löin siinä puu-kolmosen suoraan lipun linjassa vähän pitkäksi takaforelle ja pistin siitä kuusimetrisen putin sisään”, sanoi Korhonen, joka upotti lauantaina myös useita pitkiä birdie-putteja.

Korhosen edellä Rooman turnauksen tuloslistalla on vain kolme miestä; kisaa johtava Tanskan Nicolai Højgaard (-13), Etelä-Afrikan Daniel van Tonder (-12) sekä Englannin Tommy Fleetwood (-12). Sunnuntaina Korhonen saa peliseurakseen Fleetwoodin, joka on kiertueella varsin pidetty pelaaja rennon letkeän olemuksensa ansiosta.

”Kiva päästä taas Tommyn kanssa vetämään huomenna, tulee varmasti kiva päivä! Ja kun pelataan kahden hengen ryhmissä, niin tahtikin on vähän ripeämpi.”

Kaksikko käynnistää sunnuntaina kierroksensa kello 14.20 Suomen aikaa. Kärkiryhmä ampaisee matkaan 10 minuuttia myöhemmin.

Suomalaisista parasta peliä lauantaina esitti Tapio Pulkkanen, joka nousi tuloslistalla hienosti 56. sijalta 20:nneksi. 66 lyönnin kierroksen pelanneen Pulkkasen kortista löytyi peräti yhdeksän birdieä, joista viisi tuli par-nelosilla ja kaksi sekä par-viitosilla että par-kolmosilla. Hän teki hurjastelunsa ohella myös kaksi bogia ja yhden tuplabogin.

”Hyvä päivä tänään kentällä. Paljon hyviä lähestymisiä ja putteja myöskin. Hieno määrä birkkuja, mutta vähän liikaa bogeja myös. Hyvä nousu listoilla, ja huomenna uutta iskua päälle”, iloitsi Pulkkanen, jota kovemman tuloksen pelasi ainoastaan johdossa oleva Højgaard.

Tapio Pulkkanen on kohentanut tuloksiaan päivästä toiseen. Kuva: Getty Images

Toisen kierroksen jälkipuolella kärjessä olleen ja tämän jälkeen viisi reikää yhteensä seitsemän yli pelanneen Kalle Samoojan (+2) vaikeudet jatkuivat lauantaina. Tulos 77 pudotti Samoojan sijalle T58, eikä ymmärrettävästi löytänyt kierroksestaan mitään hyvää.

”On kyllä pää melkoisen tyhjä taas tuollaisen räpellyksen jälkeen. Melkoista haulikkoammuntaa tällä hetkellä. Jokunen hauli lähtee kohteeseen, mutta sitten mennään pahasti molempiin suuntiin”, Samooja kuvaili tiedotteessa.

Samoojan kierros sai katastrofialun, kun kahden bogin jatkeeksi tuli päivän ensimmäinen tuplabogey neljännellä reiällä.

”Nelosreikä summaa hyvin tämän hetken tilannetta. Veto vähän hihaan griinin viereen, ja etsittiin palloa kolme minuuttia. Ei löytynyt, ja lähdin tiille päin. Siitä se sitten löytyi raffista ihan hyvältä paikalta, mutta liian myöhään”, hän harmitteli.

Viimeiselle päivälle suurimmat sijoitustavoitteet ovat luonnollisesti kadonneet.

”Koitetaan vähän treenata tänään vetoa kuntoon. Ensi viikolla kuitenkin isketään taas.”

Tuloksen 74 pelannut Sami Välimäki (+2) jakaa 54 reiän jälkeen Samoojan kanssa samaa sijaa. Tuplabogilla aloittanut Välimäki teki lauantain kierroksellaan lisäksi kolme birdieä ja neljä bogia.

Suomalaisten lähtöaikoja neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

09.10 Grant Forrest SCO-Sami Välimäki
09.20 Kalle Samooja-Joakim Lagergren SWE
12.20 Scott Hend AUS-Tapio Pulkkanen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje