Korhonen hurjassa lennossa Belfryssä – Muiden suomalaisten tie nousemassa pystyyn - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Korhonen hurjassa lennossa Belfryssä – Muiden suomalaisten tie nousemassa pystyyn

Mikko Korhonen on jälleen kuin kotonaan Belfryn maineikkaalla Ryder Cup -areenalla. Kuva: Getty Images

Korhonen paransi torstaista tulostaan perjantaina lyönnillä ja nousi jo kisan kärkikymmenikköön.

Mikko Korhonen pelasi viime vuonna yhden kauden parhaista kilpailuistaan Englannin Belfryssä, kun hän jäi nelinkertaisella Ryder Cup -areenalla British Masters -kilpailun voittaneesta Richard Blandista vain lyönnin päähän jakaen lopputuloksissa kolmannen sijan.

Tänä vuonna Korhonen näyttää ainakin kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen olevan vähintään yhtä hyvässä vireessä. Kahden pelaamansa kierroksen jälkeen Korhonen jakaa kilpailussa seitsemättä sijaa yhteistuloksella -5. Perjantaina Korhosen kierrostulos oli 69 (-3). Birdiejä kertyi viisi, bogeja vain kaksi.

Belfryn Brabazon-kentän vaativa lay out tuntuu sopivan tarkasti lyövälle ja vähän virheitä tekevälle suomalaiselle. Ensimmäisellä kierroksella Korhonen nakutteli avauksensa väylälle 73% tarkkuudella ja osui viheriöön lähes yhtä hyvin. Kun puttipeli perjantaina oli piirun torstaita parempaa, tulosta syntyi.

”Mukava kenttä kyllä! Haastava ja legendaarinen. Lyöminen on ollut hyvää, sekä rautapeli että avaukset. Tänään tuntui puttikin jo ihan hyvältä. Greenit ovat täällä aika vaikeita lukea. Pitää vain luottaa siihen, mitä näkee, niin reilut puolet menee oikein. Toivotaan mukavaa viikonloppua!” Korhonen kommentoi.

Jos Korhosen peli onkin uomissaan, samaa ei voi sanoa kisan muista suomalaisista. Korhosen tapaan perjantaina aamuryhmissä pelannut Tapio Pulkkanen tulee karsiutumaan jatkosta, sillä yhteistulos on livahtanut viisi lyöntiä yli parin.

Kalle Samooja (+3) ja Sami Välimäki (+7) lähtevät kirimään kohti jatkopaikkaa iltapäivän ryhmissä, mutta heidänkin kohdallaan jatkopaikka näyttää jo lähes varmasti menetetyltä, joskin huippukierroksella Samooja saattaa yhä viikonlopun kierroksille yltää.

Viime vuonna kärkikamppailussa olleista pelaajista ei tänä vuonna tuloslistan kärkipäässä ole kuin Korhonen. Kisan johdossa on skotti Richie Ramsay tuloksella -8. Lyönnin hänen takanaan on kisaa avauspäivän jälkeen johtanut Tanskan Thorbjørn Olesen, joka on vasta käynnistänyt toisen kierroksensa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje