Korhonen 9. ja Kakko 16. Lyoness Openissa – voittoon Chris Wood - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen 9. ja Kakko 16. Lyoness Openissa – voittoon Chris Wood

Mikko Korhonen pelasi ehjän kilpailun ja otti kauden parhaan sijoituksensa ET:llä. Kuva: Getty Images.

Mikko Korhonen pelasi kauden parhaan kilpailunsa Euroopan kiertueella sijoituttuaan jaetulle yhdeksännelle sijalle Itävallan Atzenbruggissa pelatussa Lyoness Openissa.

Korhonen teki sunnuntaina tuloksen par (72) ja pelasi yhteistuloksen -8. Palkintorahaa mies kuittasi 31 800 euroa.

Neljättä kauttaan ET:llä pelaavalla Korhoselle sijoitus kymmenen parhaan joukkoon oli uran viides.

Korhonen teki sunnuntaina kaksi bogia ja yhden tuplan, mutta paikkasi ne neljällä birdiellä.

”Lähdin samalla ajatuksella liikkeelle kuin aikaisempinakin päivinä. Tarkoitus oli saada hyödynnettyä alun par-viitoset. Valitettavasti nelosella on saanut fadea ja pallo karkasi vasemmalle puskaan”, Korhonen kertaili.

”Kutoselle hieno birkku ja ysillä hyvä par-pelastus. Valitettavasti viikon eka tupla syntyi reiällä 11. Se tiputti liian kauas kärjestä”, hän jatkoi.

Olosuhteet olivat sunnuntaina haastavat ja kärkiryhmien pelaajien ollessa vielä kentällä tuuli yltyi voimakkaaksi. Tuulesta huolimatta Korhonen pystyi pitämään pelinsä kasassa ja tekemään birdiet rei’ille 13 ja 16.

”Tästä on hyvä lähteä rakentamaan kolmea seuraavaa isoa kisaa. Peruspeli on hyvällä tasolla. Pari puttia jäi vielä roikkumaan reiän reunalle. Kauden eka top 10, joten en ole pettynyt. Enkä jossittele. Pelasin neljä ehjää kierrosta”, hän päätti.

Kilpailun voittoon nousi toiselta sijalta sunnuntaihin lähtenyt Chris Wood tuloksella -15. Päätöspäivänä virheetöntä golfia pelannut Wood käytti kierrokseensa 67 lyöntiä (-5).

Voitto oli pitkänhuiskealle englantilaiselle toinen Euroopan kiertueella.

”Tänään olin takaa-ajajana. Ajattelin, että pelaamalla korkeintaan 68 minulla on mahdollisuus voittaa. Onnistuin siinä tänään. Todella huojentavaa voittaa kaikkien loukkaantumisten jälkeen”, Wood kuvaili.

Johtoasemassa pelaamisen vaikeus kävi karvaalla tavalla selväksi piikkipaikkaa kisan alusta asti pitäneelle Gregory Bourdylle ja kierroksen puolivälin kieppeillä johtoon nousseelle Rafa Cabrera-Bellolle.

Bourdy putosi tuloksen +6 (78) myötä lopulta jaetulle kuudennelle sijalle. Ranskalainen taipui tuplabogiin jo sunnuntain toisella reiällä lyötyään avauksensa par-kolmosella veteen. Sen jälkeen hän ei enää saanut nuijittua kunnon kirivaihdetta koneeseen.

Virheettömästi takaa-ajoasemassa pelannut ja häikäiseviä lähestymisiä lyönyt Cabrera-Bello suli johtoasemassa nopeasti ja teki lähipelissä tökeröitä virheitä. Espanjalainen oli lopulta kisassa toinen häviten Woodille kaksi lyöntiä.

Kolmannen sijan jakoivat Robert Rock, Robert Dinwiddie jaMatthew Fitzpatrick – kaikki Englannista, joten viiden parhaan joukkoon mahtui vain yksi ei-englantilainen pelaaja.

Kakko päätti urakkansa hienolla kierroksella

Roope Kakko pelasi nousujohteisen kilpailun. Sunnuntaina Kakko teki tuloksen 68 (-4), nousi sijalle T16 ja kuittasi palkintorahaa lähes 20 000 euroa.

<a href=Roope Kakko näytti, että hän pystyy menestymään Euroopan pääkiertueella. Kuva: Getty Images.">

Roope Kakko näytti, että hän pystyy menestymään Euroopan pääkiertueella. Kuva: Getty Images.

Kakon kortista ei löytynyt kisan 31 viimeisen reiän aikana yhtään bogia. Sunnuntaina mies löi pallonsa lähestymisillä viheriölle yhtä vaille jokaisella yrittämällä.

Kakko suuntaa seuraavaksi Ranskaan, jossa pelataan Challenge Tourin Najeti Open alkavalla viikolla.

Ahokkaalla mallikas lopetus

Eilen pelinsä kanssa sivuraiteille joutunut Antti Ahokassaattoi oman kilpailunsa päätökseen kunniakkaasti raapimalla kasaan upean 66 (-6) lyönnin kierroksen vain 2 tunnissa ja 45 minuutissa.

Nopea kierros selittyi sillä, että Ahokas ampaisi tyhjälle kentälle aamulla yksin.

”Tavoitteena oli pelata nopeasti, ja nopea pelaaminen vaatii hyviä lyöntejä. Takaysiin meni aikaa tunti ja vartti, ja putit rupesivat kolisemaan sisään”, peräti kuusi birkkua takaysillä viimeistellyt Ahokas kertoi tiedotteessaan.

Eilisen epäonnistumisen (79) jälkeen Ahokas hioi peliään rangella pitkään. Se näkyi sunnuntaina.

”Isossa kuvassa on mukava lopettaa neljän viikon rupeama tällaiseen kierrokseen. Nyt otan vähän irtiottoa lajista ja rentoudun”, kisan lopputuloksissa sijalle T52 kivunnut Ahokas suunnitteli.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje