Korhonen 18. Portugalissa – sunnuntaina jälleen yhteislähtö - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen 18. Portugalissa – sunnuntaina jälleen yhteislähtö

Mikko Korhonen on pelannut kaikki kolme kierrostaan 69 lyönnillä. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen onnistui erinomaisesti tuulisessa säässä pelatun Portugal Mastersin kolmannella kierroksella. Kierrostulos -2 (69) riitti nostamaan hänet tuloslistalla 12 pykälää sijalle 18.

Korhonen hallitsi loistavasti haastavat olosuhteet ja teki kolmen birdien lisäksi kilpailun ensimmäisen eaglensa reiällä 12 (558-metrinen par 5). Päivään mahtui myös bogi ja tupla.

Asetelmat ovat sunnuntaita ajatellen herkulliset, sillä Korhosella on kärkikymmenikköön matkaa vain kolme lyöntiä.

”Hyvä kierros. Oli aika reipas tuuli. Alkuun tuntui todella hankalalta, mutta jotenkin siihen tottui. Huomenna sama kaava ja yhteislähtö. Oli kyllä hyvä ajoitus tänään, sade alkoi juuri kun pelit saatiin pakettiin. Toivotaan, että on yhtä hyvä tuuri huomennakin”, Korhonen kommentoi.

Kova tuuli haastoi pelaajat Vilamourassa. Kuvassa Anthony Wall. Kuva: Getty Images.

Kova tuuli haastoi pelaajat Vilamourassa. Kuvassa Anthony Wall. Kuva: Getty Images.

Navakassa tuulessa erittäin moni pelaaja joutui tyytymään yli parin painuneeseen kierrostulokseen. Kilpailun kärjessä Englannin Andy Sullivan piti kuitenkin asemansa ja teki tuloksen -4 (67).

”Pelaan vain tällä hetkellä hyvää golfia. Pystyin sinnittelemään ja tiputtamaan jo alussa pari hyvää puttia. Jatkoin tasaisesti kierroksen loppuun ja tein tuloksen -4, joka on todella hyvä tässä hirveässä kelissä”, Sullivan lausui.

Tuulen Sullivan ei antanut haitata peliään liikaa.

”Käsittelin mielestäni tilanteen hyvin. En mielestäni tehnyt montaakaan asiaa tänään väärin. Kaikki pelin osa-alueet ovat iskussa, joten en oikeastaan joutunut kovin lujille tänään”, hän jatkoi.

Sullivanin (-18) johto toiseksi nousseeseen Eduardo De La Rivaan on viisi lyöntiä. Päivän parhaan tuloksen -6 tehnyt Chris Wood nousi jakamaan kolmatta sijaa Jorge Campillon kanssa tuloksella -11.

Lauantaina järjestäjät päättivät yrittää viedä kilpailun loppuun sunnuntaina 72 reiän mittaisena. Huomennakin kentälle lähdetään yhteislähdöllä kello 8.00 paikallista eli 10.00 Suomen aikaa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje