23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen 15:s Perthissä

Mikko Korhonen olisi tarvinnut sunnuntaina tuloksen 66 säilyttääkseen korttinsa Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen (-9) putosi päätöskierroksella kaksi sijaa European Tourin kuuluvassa Perth International -turnauksessa. Kisan voitti Tanskan Thorbjörn Olesen, jolle suomalainen hävisi kahdeksalla lyönnillä. Jaettu toinen tila jäi viiden lyönnin päähän; se olisi tuonut hänelle kortin pääkiertueelle vuodeksi 2015.

”Tänään oli hyviä paikkoja nousta ainakin kolmanneksi, putti ei vaan pudonnut tiukassa paikassa. Kenttäpeli oli erittäin hyvää. Kausi on nyt paketissa, seuraava käynnistyy karsinnoilla marraskuun puolivälissä”, sunnuntaina tuloksen 71 lyönyt Korhonen sanoi.

Hän pelasi kolmannella ET-kaudellaan 21 kilpailua, joissa pääsi 13 kertaa jatkoon. Ansioita kertyi 174 775 euroa, jotka riittävät rahalistalla sijalle 129. Kolmella viimeisellä kaudella Korhoselle on tilitetty kilpailupalkkioita pääkiertueelta n. 475 000 euron edestä.

Kortin uusimiseen oikeuttavasta rahasummasta hän ansaitsi päättyneellä kaudella reilut 70 prosenttia. Korhonen sijoittui viidesti 20:n joukkoon, huippusuoritusten puuttuminen palkintosummaltaan isoissa kisoissa erottivat hänet kortin saaneista.

Karsinnat ovat olleet nummelalaisen paraatilaji. Hän on kyennyt kolmasti peräkkäin (2010, 2012, 2013) saamaan karsintafinaalista oikeutuksen seuraavan vuoden peleihin.

Roope Kakko (par) pelasi Perthin kisan neljännellä kierroksella Korhosen tavoin tuloksen 71. Hänen sijoituksensa oli 53:s. Kakko oli käytännössä koko kauden Korhosen edellä ET:n tienesteissä, mutta jälkimmäinen ajoi viimeisessä turnauksessa niukasti espoolaisen ohi. Eroa Korhosen eduksi jäi lopulta 902 euroa. Kakon sijoitus rahalistalla oli 131:s.

Sekä Korhonen että Roope Kakko pääsevät suoraan karsintafinaaliin, joka pelataan marraskuun puolivälissä PGA de Catalunyan kahdella kentällä Espanjassa.

Thorbjörn Olesenille (-17) voitto oli toinen Euroopan kiertueella, ensimmäinen tuli kaksi vuotta sitten Sisiliassa. Hän päihitti sunnuntaina vahvasti (66) pelanneen Victor Dubuissonin kolmella lyönnillä. Britti Mark Foster (-12) oli kolmas.

Thorbjörn Olesen, 24, voitti toisen kerran Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images

Thorbjörn Olesen, 24, voitti toisen kerran Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images

”Se oli rankkaa – olosuhteet eivät olleet helpot tänään”, Olesen sanoi. ”Missasin muutaman lyhyen putin kierroksen puolivälissä, ja huomasin johtoni kutistuneen yhteen lyöntiin. Yritin vain säilyttää keskittymiseni ja tehdä muutaman birdien sisääntulossa.”

”Siitä on pari vuotta, kun voitin viimeksi, joten saan tästä reilusti itseluottamusta ja uskoa kauden viimeisiin rutistuksiin.”

Tuore menestys takaa myös sen, että Olesen pääsee mukaan kauden loppuhuipennukseen. Neljän turnauksen finaalisarjaan otetaan Race to Dubai –listan 60 ensimmäistä. Tanskalainen oli ennen Perthin kisaa rahalistalla 64:s.

Muutamat ET:n korteista kalkkiviivoilla taistelleet pelaajat saivat huomata huippugolfin raadollisuuden. Andrea Pavan menetti paikkansa auringossa 18. reiän tuplabogiin, ja kohtalon kellot soittivat Sihwan Kimille seitsemännen reiän triplan myötä. Kalpaten kävi myös Peter Whitefordille (taisteli voitosta kisan puolivälissä) ja Lee Slatterylle. Jälkimmäinen karsiutui 36 reiän jälkeen, ja putosi viimeiseltä kortin saajan paikalta (110:s) sijalle 112.

Toisenlaiset tunnelmat olivat Matthew Nixonin ja Anthony Wallin leirissä; heille lankesi rahalistalla kaksi viimeistä korttiin oikeuttavaa sijaa. Nixon oli kisassa 23:s, katsomossa kaksi viimeistä kierrosta jännittänyt Wall karsiutui. Myös neljättä sijaa jakaneen David Drysdalen kausi päättyi iloisissa merkeissä. Skotti upotti viimeisellä reiällä yhdeksänmetrisen birdieputin, ja kuittasi sillä pelioikeuden ET:lle kaudeksi 2015.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)

    Totuuden torvi says:

    Olisiko kannattanut pelata kaikissa turnauksissa heti kauden alusta, mihin rajoitettu kortti riittää. Vastaus: Kyllä. Onneksi saamme karsintoihin taas parhaimmiston, joten sieltä on toiveissa odottaa taas rajoitettuja kortteja ensi kauteen. Karsinnat on jokavuotinen suomigolfiseuraajien kohokohta, valitettavasti. Toivotaan tähän perinteeseen saadaan jatkossa muutosta ja pojille onnistumisia itse kaudenkin aikana. Järjestelmä on julma, mutta reilu.

    maikki says:

    Muistan hyvin kuinka jännitettiin Mikko Ilosen ET-kortin puolesta, muistaakseni muutaman kerran ja nyt Mikkoa juhlitaan voittajana. Sieltä se kaikki lähtee, pikku hiljaa kypsytään ja nostetaan peli tasolle, jolla pärjätään. Nyt ainakin näyttää hyvältä, Mikko Korhosen par-tasaisuus on noussut uudelle tasolle ja Roopekin näyttää saavan lyöntinsä ja mielensä oikeaan kuosiin. Tsemppiä molemmille, kannatusta rittää!

    Lasse says:

    Maikki, perustuuko Korhosen pelin analyysisi tilastoihin ? Luulen, että pitäisi enemmän olla birdie tasaisuutta. PAR pelillä ei pärjää enää edes Suomi sarjoissa. Tosin en ole tilastoja katsonut, heitin molemmat johtopäätökset hatusta. Roopeen en enää valitettavasti usko, Korhoseen kyllä vielä yksi vuosi uskoa löytyy, sitten rupeaa sekin usko hiipumaan. Kyllä läpilyönti pitäisi tehdä alle 5 vuodessa, jos lahjat riittää. Kyse on vaan oikean työn määrästä siihen päälle. Syväanalyysin paikka.

    Consta says:

    Vaikea nähdä miten karsinnat olisivat vuoden kohokohta suomalaisille golfin seuraajille, kun juuri viime viikonloppuna Ilonen voitti yhden kauden arvostetuimmista turnauksista majoreiden jälkeen. Toki karsinnoissa mukana enemmän suomalaisia, mutta kyllä Ilosen pelaaminen isoissa turnauksissa mielestäni täysin eri luokassa kuin ET:n karsinnat, niitä yhtään väheksymättä.

    tepi62 says:

    on vissiin kateissa vai luetaanko täällä nuo kommentit läpi lainkaan? Käsittääkseni siellä mainittiin ”karsinnat, valitettavasti kohokohta”! Miten joku voi siitä päätellä että niitä todellakin pidettäisiin kohokohtana?

    ahis says:

    Täällä ne vaan ”mikit” ja besserwisserit piipittää. Olisi pitänyt sitä ja tätä. Eikä mitään tietoa ole esim. terveystilanteesta, perhetilanteesta jne. Ikäänkuin olettama olisi, että kaikki on alisteista golfuralle. Asiasta toiseen: Karsinnan 2. vaiheessa on muistaakseni 29 svedua. Miksi?

    Unto says:

    Ruotsissa on pelattu golfia kai sata vuotta pidempään kuin Suomessa ja siellä golf on aina ollut paljon isommassa asemassa kuin härmässä. Taso on sen mukainen ja Suomi on ottanut sitäkin kiinni. Suomen menestys kilpagolfissa on aika hieno kun vertaa Euroopan muita vanhoja golfmaita. Missä on miesten kisoissa Norjan, Sveitsin, Portugalin ym. tähdet? Hollannilla, Itävallalla, Saksalla, Belgialla ym. ei ole yhtään enempää menestyjiä kuin Suomellakaan. Iloitaan ammattilaisten hyvistä suorituksista pelasi sitten minkä maalaiset hyvänsä. Kyllä lisää suomalaisia huippuja tulee vielä kansainvälisille kentille kun malttaa odottaa.