[11][15]
Challenge Tour - Kilpagolf

Korhonen 14:s Challenge Tourilla

Mikko Korhonen kilpailee seuraavan kerran Madeiralla. Kuva: © Getty Images

Mikko Korhonen (-5) päätyi Espanjan Kataloniassa pelatussa haastajakiertueen turnauksessa sijalle 14. Finaalikierroksen tulos oli avauspäivän tapaan 70. Korhonen oli myrskyn vuoksi 54 reiän mittelöksi lyhennetyssä Challenge de Catalunya -turnauksessa parhaimmillaan toisella kierroksella, jonka hän selvitti 68 lyönnillä.

Sunnuntain saldo käsitti kolme birdietä ja kaksi bogia.

Korhonen oli tyytymätön lyömiseensä, vaikka sijaluku Tarragonassa oli kauden paras.

”Suoritukset olivat varsin järkyttäviä. Olen viimeksi lyönyt palloakisassa hyvin marraskuussa. Nyt on aika kääntää siltä osin kelkan suuntaa.Seuraavan viikon treenaan Suomessa ennen Madeiran yhteiskisaa”, 2500 euron tienannut Korhonen sanoi.

Lumine Golf & Beach Clubin herra ja hidalgo oli isäntämaan Antonio Hortal (-14). Hän jätti toiseksi sijoittuneen britti Callum Shinkwinin kolmen lyönnin päähän. Englannin AndrewJohnston ja USA:n Connor Arendell jakoivat kolmatta sijaa tuloksellaan yhdeksän alle.

Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Ari Savolainen karsiutuivat jatkosta 36 reiän jalkeen.

Challenge Tourin rankingin johdossa on Kataloniassa kahdeksanneksi sijoittunut Jordi Garcia Pinto. Jake Roos ja Antonio Hortal ovat seuraavina.

Marko Kuivasaari 27.4.

Korhonen paranteli asemiaan

Nummelalainen oli tyytyväinen päivän suoritukseensa Tarragonassa.

Kovan tuulen vuoksi keskeytetyn Challenge de Catalunya -turnauksen toinen kierros saatiin valmiiksi vasta kolmantena pelipäivänä. Suomalaisista Mikko Korhonen (-4) löi lauantaina tuloksen 68, ja nousi sijoituksissa 40 pykälää ylöspäin. Hän on kisassa 36 reiän jälkeen 24. tilalla.

Korhonen teki toisella kierroksella avauspäivän tapaan neljä birdietä. Nousun taustalla oli ehjempi kokonaisuus, sillä 10. reiän bogi jäi hänen ainoaksi tahrakseen.

”40 sijan nousu lauantaina oli luonnollisesti mukavaa kehitystä. Samaan suuntaan pyrin myös sunnuntaina. Sääennuste lupaa niin haipakkaa puuskaa, että saa nähdä, pääsemmekö lainkaan kentälle”, Korhonen mietti lauantaina illalla.

Korhonen starttaa sunnuntain kierrokselleen klo 9.10 Suomen aikaa. Perjantaisen myrskyn johdosta kisajärjestäjät päättivät lyhentää kilpailun 54 reiän mittaiseksi.

Tapio Pulkkanen (+11),Kalle Samooja (+11) sekä Ari Savolainen (+21) miehittivät tulostaulun häntäpäätä jääden reilusti karsintarajan (-1) huonommalle puolelle.

Katalonian Tarragonassa pelattavan turnauksen johtoon kiipesi Antonio Hortal (-11). Espanjalaisen 63 lyönnin tulos oli päivän parasta antia. USA:n Connor Arendell on aivan Hortalin kannassa, eroa kaksikon välillä on yksi lyönti.

Kolmatta sijaa jakavat viisi pelaajaa ovat kolmen lyönnin päässä kärjestä.

Marko Kuivasaari 26.4.

Myrsky sotki toisen kierroksen Challenge Tourilla

Tarragonassa ei päästy perjantaina kuutta reikää pidemmälle.

Kataloniassa pelattavan Challenge Tourin kilpailun toinen kierros jäi perjantaina alkutekijöihin. Kun jo aamulla kovan tuulen vuoksi keskeytyneen pelin alkamista odoteltiin kolme tuntia, ilmoitti kisan tuomaristo kierroksen jatkuvan lauantaiaamuna.

Kentälläkin ehti hieman tapahtua; kolme reikää pelannut Englannin Gary Woolgar (-5) nousi kakkosen birdiellään neljättä sijaa jakavien kilpailijoiden joukkoon.

Suomalaisista Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja pelasivat niin ikään kolme reikää – molemmille kirjattiin kolme paria. Pulkkasella on matkaa ennustetulle cut-rajalle kuusi lyöntiä ja Samoojalla yhdeksän.

Mikko Korhonen
(-1) ja Ari Savolainen (+7) eivät päässeet starttaamaan perjantaina.

Challenge de Catalunya -turnausta johtaa Norjan Joakim Mikkelsen (-8). Ranskan Adrien Saddier (-7) ja USA:n Connor Arendell (-6) ovat seuraavina.

Marko Kuivasaari 25.4.

Suomalaiset kaukana kärjestä

Vain Mikko Korhosella on realistiset mahdollisuudet jatkoon Kataloniassa.

Espanjassa pelattava kauden kolmas Challenge Tourin kilpailu käynnistyi suomalaisittain alavireisesti. Mukana olevasta nelikosta vain tuloksen 70 pelannut Mikko Korhonen pysyi avauskierroksella kohtalaisesti kartalla, vaikka eroa kärkeen onkin seitsemän lyöntiä.

Korhosen kierros muodostui parien lisäksi neljästä birdiestä ja kolmesta bogista. Kierroksen loppu sujui mallikkaasti, sillä hän teki kolmen viimeisen reiän sisällä kaksi birdietä. Korhonen on Challenge de Catalunya -turnauksessa 18 reiän jälkeen sijalla 64.

”Peli oli kauttaaltaan osaltani varsin huonoa. Siitä jäi hyvä maku, että ryhdistäydyin lopussa tekemään kolme birdietä kuuteen viimeiseen reikään”, Korhonen sanoi.

Tapio Pulkkasen (75), Kalle Samoojan (78) ja Ari Savolaisen (78) pääsy jatkokierroksille tulee olemaan kiven takana. He ovat tulosluettelossa sijoilla 140-151.

Tarragonan kisan ensimmäiseen paalupaikkaan tarrasi Joakim Mikkelsen. Norjalaisen 63 lyönnin virheeton kierros sisälsi kahdeksan birdietä. Ranskan Adrien Saddier (64) on niukasti Mikkelsenin takana.

Hollannin Robin Kind ja USA:n Connor Arendell (65) jakavat kolmatta sijaa.