19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen 12. Saksassa - Ilonen hyytyi loppusuoralla

Mikko Korhonen pelasi jälleen onnistuneen turnauksen ET:llä. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen (-10) jatkaa vahvaa syysvirettään Euroopan kiertueella. Hän pelasi Bad Griesbachin turnauksen viimeisen kierroksella tuloksen 69 ja oli tasapainoisen esityksen päätteeksi kilpailussa 12.

Syyskuussa Korhonen on kerännyt neljässä startissaan sijoitukset 7, 25 ja 12.

Sunnuntaina kortista löytyi kolme birdietä ja yksi bogi. Jälkimmäinen syntyi harmittavasti viimeisellä reiällä (428 metriä, par 4), jolla moni muukin oli läpi kisan vaikeuksissa.

”Vikan bogi vähän harmittaa. Löin avauksen oikealle puiden taakse ja jouduin lyömään välilyönnin. Hyvä tulos kumminkin”, Korhonen sanoi.

Edellisiin päiviin verrattuna Korhosen lyöminen oli huomattavasti ailahtelevampaa, mutta vahva lähipeli piti hänet pinnalla. Korhonen pelasti sunnuntaina yhdeksällä yrittämällä kahdeksan kertaa parin missattuaan viheriön.

”Ei ollut lyöminen ihan niin hyvää tänään. Sain puolivälissä vasta pelistä kiinni, loppua kohden se parani ja sain muutaman birdie-paikan rakenneltua. Alussa tein monta hyvää par-pelastusta.”

Korhonen ansaitsi urakastaan lähes 30 000 euroa. Kauden kokonaisansiot nousivat 275 000 euroon. Sijoitus kiertueen rahalistalla on nyt 86.

Ensi viikolla pelattavan Alfred Dunhill Championshipin suhteen Korhonen joutuu vielä jännittämään paikkansa puolesta. Hän on tällä hetkellä neljännellä varasijalla palkintoarvoltaan viiden miljoonan dollarin klassikkokilpailussa.

Loppukaudella Korhonen pelaa ainakin Portugalin ja Hongkongin kilpailut lokakuun jälkimmäisellä puoliskolla.

Mikko Ilosen peliote lipesi sisääntulon puolivälissä. Kuva: Getty Images

Mikko Ilosen peliote lipesi sisääntulon puolivälissä. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen (-5) nousi päätöskierroksen puolivälissä lyönnin päähän kärjestä ja oli kisassa toisena. Lopullisella tuloslistalla Ilosen nimi löytyi sijaluvulta 44.

Sisääntulossa voittomahdollisuudet elivät vahvoina vielä 13. reiän jälkeen. Tätä ennen hän oli aggressiivisella pelillään hanakasti hakenut birdiejä ja johtopaikkaa.

Kympillä (par-5) Ilonen selvitti itselleen parín, vaikka avaus oli esteessä. Seuraavalla Ilosen laski lyönnin ja tuulen väärin, lähestyminen päätyi bunkkeriin, josta syntyi bogi. 12:lla (par-5) eagleputti jäi reiän viereen ja 13:lla birdieputti viidestä metristä oli niukasti lyhyt.

Seuraava (14/par-3) reikä katkaisi kiriltä kaulan. Tuloskorttiin merkittiin tuplabogi Ilosen lyötyä yli viheriön.

Päätöskierroksella tuloksen 77 lyönyt Ilonen pelasi viisi viimeistä reikää kahdeksan yli parín.

”Teimme mailanvalinnassa virheen joka oli jo päivän kolmas. Siitä virheestä ”kupoli meni jumiin”, päästin narusta irti ja otin loppukierroksella huolella turpiin. Tavoittelin voittoa ja tuollaiset virheet eivät vaan ole sallittuja. Huomenna suuntaan Skotlantiin, aloitetaan uusi projekti torstaina käynnistyvää kisaa varten”, Ilonen sanoi.

European Openin voiton vei jo 54 reiän jälkeen kisaa johtanut Thongchai Jaidee (-17). Parhaimman vastuksen tarjosi Graeme Storm, joka löi avauksensa kohtalokkaasti veteen 17. reiällä. Stormilla oli vaikeuksia myös viimeisellä, mutta hän pelasti parin kolmemetrisellä putilla.

Taaempana tullut Jaidee joutui lopulta turvautumaan 18:lla up and downiin (chippi ja yksi putti) sinetöidessään uransa seitsemännen ykköstilan Euroopan kiertueella. Sekä Jaidee että Storm pelasivat finaalikierrroksella tuloksen 67.

Thongchai Jaideell on koossa jo mittava sarja voittoja Euroopan kiertueelta. Kuva: Getty Images

Thongchai Jaideell on koossa jo mittava sarja voittoja Euroopan kiertueelta. Kuva: Getty Images

Entinen laskuvarjojääkäri nousi kiertueen Race to Dubai -listalla kahdeksanneksi, ja kolkuttelee maailmanlistan seuraavassa päivityksessä Top 30:a. Jaideen voiton myötä thaimaalaiset ovat voittaneet tällä kaudella ensimmäisen kerran kolme (Kiradech Aphibarnrat kahdesti) turnausta ET:llä.

”Erityinen viikko itselleni. Voitin nyt kolmannen kerran Aasian ulkopuolella, ja olen hyvin onnellinen”, Jaidee sanoi. ”Minulla on iso luottamus peliini tällä hetkellä. En tehnyt tällä viikolla montaa virhettä – vain yhden bogin. 17 alle on minulta aikamoinen suoritus.”

”Graeme Storm pelasi myös erittäin hyvin. Kolme viimeistä reikää olivat hyvin jännittäviä. 18 on vaativa reikä, eikä siellä saa missata väylää. Löin itse vasemmalle, mutta saavutin voiton hyvän chipin ja hyvän putin ansiosta.”

Stormin ainoa ET-voitto on peräisin vuoden 2007 Ranskan avoimista. Vaikka iso menestys on kiertänyt englantilaista jo pitkään, oli hän varsin tyytyväinen viikonvaihteen antiin.

”Olen hyvin tyytyväinen. On tietysti pettymys jäädä kakkoseksi, niin kuin Sveitsissä viime vuonna, mutta olen varmistanut korttini ja työni jatkuvuuden myös ensi kaudella. Se oli pääasia viikon alussa ja yhtä lailla tänään. Ehkä olisin voinut upottaa muutaman putin enemmän, mutta onnittelut Thongchaille, hän teki hienon up and downin viimeisellä”, Storm sanoi.

Pelle Edberg (-14) oli kolmas. Pohjoismaalaisista kymmenen joukkoon mahtuivat myös viidettä sijaa jakaneet Rikard Karlberg ja Lucas Bjerregaard (-12) sekä yhdeksänneksi sijoittunut Søren Kjeldsen (-11).

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)