[11][17]

[11][17]

Uskomaton temppu! Sungjae Im voitti toisenkin juhlaturnauksensa PGA Tourilla

Sungjae Im laittoi sunnuntaina ison vaihteen päälle, ja otti toisen voittonsa Yhdysvaltain kiertueella. Kuva: Getty Images

Imin kannassa toiseksi sijoittunut Matthew Wolff nappasi ensimmäisen top 10 -sijansa yli vuoteen.

Sungjae Im (-24) ylsi sunnuntaina Las Vegasissa päättyneessä Yhdysvaltain kiertueen turnauksessa poikkeukselliseen temppuun.

Im otti uransa sadannessa PGA Tour -kilpailussaan, Shriners Children’s Openissa voiton, joka oli hänelle juhlaturnauksissaan jo toinen. Ensimmäinen tuli maaliskuussa 2020, jolloin Im pelasi Floridassa 50. kilpailunsa PGA Tourilla.

Im lähti päätöspäivään kolmen lyönnin takamatkalta johdosta olleeseen Adam Schenkiin nähden. Schenk kuitenkin katosi kuvasta heti kierroksen alun jälkeen. Im taas tehtaili neljä birdieä seitsemän ensimmäisen reiän aikana, ja painoi lisää kaasua iskettyään yhdeksänneltä reiältä lähtien hurjan viiden birdien suoran.

Tuloksen 62 neljännellä kierroksella pelannut Im sai lopulta seurata muiden ryhmien maaliin tuloa ilman huolta johtonsa menettämisestä. Eroa toiseksi kiilanneeseen Matthew Wolffiin kertyi neljä lyöntiä. Wolffille toinen sija oli  merkityksellinen, sillä otsikoihin noussut nuorukainen putosi pitkäksi aikaa kuvasta mentaalipuolen ongelmien johdosta. Top 10 -sijoitus oli Wolffille ensimmäinen yli vuoteen. Edellinen tuli samaisessa Shriners Children’s Openissa, ja tuolloinkin Wolff oli toinen.

Im missasi sunnuntain kierroksellaan vain yhden griinin. Putteja kertyi ainoastaan 26. Niistä neljä upposi yli kolmen metrin matkalta. Tärkein upotus nähtiin jo ensimmäisellä reiällä, jossa hän laittoi kymmenmetrisen birdie-putin sisään.

Sungjae Im, 23, nousi yhdessä maanmiehensä Si Woo Kimin kanssa otsikoihin kesällä tavoiteltuaan olympiamitalia Tokiossa. Mitalin ottaminen olisi tiennyt vapautusta Etelä-Korean pakollisesta, lähes kaksivuotisesta asepalveluksesta, joka on suoritettava ennen 28:tta ikävuotta.

Etelä-Korea ei myönnä asepalvelusta suorittaville urheilijoille harjoitus- ja kilpailuvapaita, mikä tarkoittaa täydellistä taukoa urheilusta armeijan ajaksi. Maan huippupelaajista muun muassa Sangmoon Bae ja Seung-Yul Noh ovat asepalveluksensa jälkeen olleet kaukana parhaastaan.

Tokiossa hopeaa voittanut, Slovakiaa edustava eteläafrikkalainen Rory Sabbatini (-19) jakoi kolmatta sijaa parhaana eurooppalaisena. Englannin Harry Hall (-17) mahtui niin ikään eurooppalaisista top 10:een jaetulla kahdeksannella sijallaan.