Kilpagolf - LPGA Tour

Korealaisille kolmoisvoitto oppia saaneen Castrenin avauskilpailussa

Hee-Young Park palasi pitkän tauon jälkeen voittojen tielle. Kuva: Getty Images

Hye-Jin Choin käsittämättömän huono-onninen avaus loi alkutahdit Hee-Young Parkin voitolle.

Miesten ET-turnauksen kanssa samanaikaisesti samoilla kentillä Australiassa pelattu LPGA Tourin kilpailu päättyi Hee-Young Parkin voittoon neljännellä uusintareiällä. Voittajan kotimaa oli tiedossa jo ennen playoffin käynnistymistä, sillä kaikki uusintaan lähteneet kolme pelaajaa olivat eteläkorealaisia.

Hye-Jin Choilla oli ratkaisevalla reiällä (18/par 5) huonoa onnea draivin päädyttyä karheikkoon männynkävyn päälle. Kakkoslyönti oli tuomittu epäonnistumaan, kunnes Choi sivalsi hetken kuluttua kolmannen lyöntinsä pelaamattomaan paikkaan ja joutui ottamaan yhden lyönnin rangaistuksen.

Parkille, 32, riitti lopulta par-tulos vaivatta uransa kolmanteen LPGA-voittoon. Kuiva kausi pääsi venymään pitkäksi, sillä 165 000 dollaria kuitanneen pelaajan edellisestä ykköstilasta oli vierähtänyt 6,5 vuotta.

Park oli lähellä heittää viime vuonna hanskat tiskiin pelattuaan uransa heikoimman kauden.

”Selvitin karsinnat ja minulle tuli vielä mahdollisuus jatkaa. Voitto taisi olla lahja yläkerran suunnasta”, hän sanoi.

Palkintoarvoltaan 1,5 miljoonan dollarin ISPS Handa Vic Open -kilpailun kolmas kokonaistulokseen 281 (-8) päätynyt pelaaja, So Yeon Ryu putosi kelkasta toisen playoff-reiän jälkeen.

Irlannin Leona Maguire ja Ruotsin Linnea Ström (-7) jäivät Victoriassa lyönnin päähän uusinnasta jakaen neljännen sijan.

ISPS Handa Vic Opena hyvänä kokemuksena pitänyt Matilda Castren pelaa maanantaina Australian avointen karsinnoissa.

Kisan kärjessä pari ensimmäistä päivää pysytellyt, ja toista peräkkäistä LPGA-voittoa tavoitellut Ruotsin Madelene Sagström (-2) romahti sunnuntaina pelaamalla päivän heikoimman tuloksen, 81 lyöntiä. Hän putosi tylysti jaetulle 20. sijalle.

Hyvin järjestetty ja mieluisa kilpailu, toivottavasti pääsen uudestaan.

Ensimmäisen kilpailunsa LPGA Tourilla pelannut Matilda Castren ei selvittänyt kisan toista karsintaa, ja oli 59:s, vaikka sijoitusta ei lopulliseen taulukkoon merkitty. Jatkopaikka toi hänelle 3200 dollaria.

”Kolmas rundi oli olosuhteiden puolesta kaikista haastavin. 50–60 km/h tuuli oli kuulemma kisan historian kovin. Pari väärää mailavalintaa/huonoa säkää maksoivat sen toisen cutin”, Castren kertoi sunnuntaina.

”Kaikkiaan hyvä kokemus ja hieno kisa, kun on miehet ja naiset samalla kentällä. Hyvin järjestetty ja mieluisa kilpailu, toivottavasti pääsen uudestaan. Hyvää harjoitusta koko viikko pelata noin kovassa tuulessa links-golfia, oppi ainakin hallitsemaan lyöntikaarta paremmin.”

Castren pelaa maanantaina Women’s Australian Openin karsintakilpailun, itse turnauksen alkaessa torstaina. Riippumatta menestyksestään karsintakilpailussa, Castren aikoo pysytellä Australiassa vielä reilut 1,5 viikkoa. Ensimmäiseen USA:n maaperällä pelattavaan LPGA-kisaansa hän osallistuu Arizonassa maaliskuun jälkipuolella.