[11][17]
Kilpagolf - Major

Korealaisille kaksoisvoitto

Inbee Park kävi kastautumassa taustajoukkojensa kanssa Poppie's Pond -lammessa. Kuva: All Over Press

Inbee Park karkasi Kraft Nabisco Championshipin voittoon käytännössä finaalikierroksella ensimmäisellä reiällä. Kun birdien tehneen Parkin lähin uhkaaja Lizette Salas aloitti tuplabogilla, oli ensin mainitun johto venynyt hetkessä kuuteen lyöntiin.

”Se pitkä putti (kuusi metriä) teki päivästäni ilman muuta helpomman. Birdiealoitus on aina kova juttu, sain siitä paljon itseluottamusta”, Park sanoi.

Vuoden 2008 US Women’s Openin ykköselle major-voitto oli uran toinen. Park pelasi viimeisen kierroksen tuloksella 69 ja päätyi kokonaistulokseen 273 (-15) lyöntiä. Korealaisten kaksoisvoiton varmisti kisan kovimman kierrostuloksen sunnuntaina pelannut So Yeon Ryu.

Voittajan ominaisuudessa perinteisesti Poppie’s Pond -lampeen hypännyt Park nousi maailmanlistalla kakkoseksi. Hän sinetöi Kaliforniassa korealaisten kolmannen ja aasialaisten kahdeksannen peräkkäisen voiton naisten major-turnauksissa.

”Olen pelannut tänä vuonna viisi turnausta LPGA Tourilla ja voittanut niistä kaksi. Voin pelata kauden loppuun ilman suurempia paineita”, Park sanoi.

<a href=So Yeon Ryu epäili tulleensa Inbee Parkin narraamaksi: Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2013/04/13040809305694.jpg" width="505">

So Yeon Ryu epäili tulleensa Inbee Parkin narraamaksi: Kuva: All Over Press

Hän voitti viime vuonna kaksi kisaa ja oli kuusi kertaa kakkonen: Park oli heinäkuussa pelatun Evian Mastersin paras ja sijoittui seuraavassa kisassa kolmanneksi. Tämän jälkeen seurasi kolme peräkkäistä kakkostilaa, kunnes hän tuuletteli lokakuussa Malesian turnauksen voittoa. Kauden päätteeksi Park juhli myös tienestilistan ykköstilaa.

”Olen nähnyt Inbeen tekevän tämän ennenkin”, maailmanlistan kärjessä oleva Stacy Lewis sanoi. ”Pelasin hänen kanssaan Evianissa viime vuonna ja muistaakseni hän otti 22 tai 23 puttia viimeisellä kierroksella. Kun hänen puttinsa kulkee, hän on lyömätön. Inbee on kiertueen paras puttaaja. Kenttä on täällä hieman tavallista pehmeämpi ja katson että se on hänen etunsa.”

Toiseksi sijoittunut Ryu ja Park ovat keskenään hyviä ystäviä. He pelasivat yhdessä harjoituskierroksen ennen turnausta.

”Hän (Park) näyttää siltä kuin pelaisi ihan eri kentällä kuin muut”, vuoden 2011 US Women’s Openin mestari totesi. ”Hän (Park) sanoi ennen kisan starttia olevansa omasta pelistään huolissaan, koska katsoi oman lyöntinsä olevan liian matala kentän koville griineille. Luulen, että hän narrasi minua”, Ryu jatkoi.

Caroline Hedwall rikkoi aasialaisten vahvan rintaman kolmannella sijallaan. Kuva: All Over Press

Pohjoismaalaisten panos Kraft Nabisco Championshipissä oli upea, sillä Ruotsin Caroline Hedwall ja Norjan Suzann Pettersen jakoivat kolmatta sijaa, kuusi lyöntiä voittajalle hävinneinä. Anna Nordqvist (-5) oli seitsemäs.

Hedwall sai peliinsä lisää ruutia huomattuaan kahdeksannella viheriöllä tärkeän asian: ”Tajusin, että minun pitäisi seistä pystymmässä asennossa putatessani. Pyysin myös Henrikiä (caddie) muistuttamaan minua tästä kierroksen loppuun saakka”, ruotsalainen sanoi.

”Carro” teki peräkkäiset birdiet yhdeksännellä ja kymmenennellä reiällä ja eaglen seuraavalla. Hedwall iski 11:llä toisen lyöntinsä wedgellä reikään 74 metrin päästä saaden ”yläviitoset” pelikaveriltaan Paula Creamerilta. Neljän reiän hienoa esitystä täydensi 12. reiän birdie.

Haeji Kang ja Karrie Webb (-6) mahtuivat Rancho Miragessa pelatussa kisassa vielä viiden joukkoon. Maailmanlistan ykkönen Stacy Lewis (-1) oli 32:s ja Parkille kakkospaikkansa menettänyt Yani Tseng (+2) 48:s.