[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - PGA Tour

Konkari Cejka järjesti ilotulituksen Las Vegasissa

Alex Cejka taistelee yksinäisenä eurooppalaisena isosta menestyksestä Las Vegasin turnauksessa. Kuva: Getty Images

Web.com Tourin finaaleista kortin PGA Tourille saanut Brett Stegmaier esitti vakaata peliä myös Shriners Hospitals for Children Openin kolmannella kierroksella. Päivän ainoa bogi osui 17. reiällä, jonka hän kuittasi birdiellä kierroksen päätteeksi. Tulos 68 vei Stegmaierin tilanteeseen -13. Toisena oleva Morgan Hoffmann väijyy lyönnin päässä.

Stegmaier löi vuonna 2009 hanskat tiskiin kahden ranneleikkauksen jälkeen, mutta teki paluun USA:n kakkoskiertueelle. Hän tarvitsi runkosarjan viimeisestä kisasta Top 10 –sijoituksen päästäkseen mukaan Web.com Tourin loppuhuipennukseen. Nyt 32-vuotiaana Stegmaierilla on mahdollisuus ottaa uran ensimmäinen voitto pääkiertueella.

”Olisin voinut kuvitella, että olisin hermostuneempi. Minusta kuitenkin tuntuu, että ansaitsen nämä asemat”, Stegmaier sanoi.

Lauantain upeimmasta loppuvenytyksestä vastasi Alex Cejka (-10). Hän oli kierrostaan nelosen jälkeen kaksi yli, mutta teki reikien 7-11 jaksossa neljä birdietä. Saksalainen järjesti vielä hienomman näytöksen kolmella viimeisellä, jonka kruunasi 17. reiän hole-in-one. Reikien 16 ja 18 birdiet sinetöivät Cejkan tulokseksi 66, ja hän on parhaana eurooppalaisena kuudentena.

Tsekkiläissyntyinen pelaaja voitti tämän vuoden maaliskuussa Puerto Rico Openin viiden miehen uusinnassa. Se oli hänen ensimmäinen voittonsa PGA Tourilla. Euroopan kiertueella 44-vuotias Cejka on voittanut neljä turnausta. Näistä kolme ensimmäistä tuli jo 20 vuotta sitten ja viimeisinkin vuonna 2002.

Cejka on pysytellyt tiukasti Atlantin toisella puolella viimeiset 13 vuotta. Maailmanlistalla hän on ollut parhaimmillaan sijalla 33, tämä noteeraus tapahtui ensimmäisellä USA:n kaudella 2003. Cejka oli kuusi vuotta sitten isossa saalissa kiinni johdettuaan Players Championshipiä 54 reiän jälkeen. Finaalikierroksen sortuminen avasi kuitenkin Henrik Stensonille tien voittoon. Cejkan isoin saavutus on kiistatta Volvo Mastersin ykköstila vuodelta 1995.

Cejkan tavoin tuloksen 66 lauantaina lyönyt Jamie Lovemark kuului muutama vuosi sitten Yhdysvaltain lupaavimpien pelaajien joukkoon, mutta läpimurto on antanut odottaa itseään. Kolmannella kierroksella Lovemark teki kymmenen paria putkeen, kunnes hän iski kahdeksan viimeisen reiän jaksossa viisi birdietä. Eroa Stegmaieriin on viisi lyöntiä, mutta finaalikierroksen vahvalla esityksellä Lovemark voi nousta vielä hämmentämään kärkeä.

Brendon de Jonge oli päivän suurin pettymys. Tehtyään kahdella ensimmäisellä kierroksella 12 birdietä, olivat todelliset onnistumiset lujasti kortilla lauantaina. Päätösreiän birdie oli laiha lohtu tuloksen 73 pelanneelle zimbabwelaiselle, joka oli kisan puolivälissä vain lyönnin päässä kärjestä. Nyt ero venähti kuuteen lyöntiin.

Myös Rickie Fowlerin (-6) sisääntulon virheet tulivat kalliiksi, vaikka joukkoon mahtui myös hienoja suorituksia. Hän teki reikien 14-18 jaksossa parin, eaglen, bogin, tuplan ja birdien.