[6][5]

[6][5]

Komulainen, Nuutinen ja Wikström tasatulokseen LET-kiertueella – rankingykkönen veti pisimmän korren uusinnassa

Noora Komulainen löysi kierroksen lopussa vielä yhden lisävaihteen. Kuva: Tristan Jones/LET

Emily Kristine Pedersen kuittasi komean palkintosumman historiallisessa kilpailussa.

Noora Komulainen, Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström (+2) päätyivät lopulta tasatulokseen King Abdullah Economic Cityssä Saudi-Arabiassa pelatussa Ladies European Tourin kilpailussa. Kolmikko jakoi koitoksessa 26. sijan.

Komulainen ja Nuutinen käyttivät sunnuntain kierrokseensa 72 lyöntiä. Ensin mainittu syttyi vielä loppumetreillä mukavaan kiriin päätettyään kilpailunsa kolmeen peräkkäiseen birdieen.

Wikströmin panos sunnuntaina oli puolestaan hienoinen pettymys. Avauspäivän jälkeen kolmantena olleella LET-konkarilla oli vielä kohtalaiset näkymät kärkikymmenikköön, mutta tuloksessa 76 oli tätä ajatellen seitsemän lyöntiä liikaa.

Hänen esityksensä isossa kuvassa oli kuitenkin hyvä, sillä vantaalaisen kaikki kauden kuusi aiempaa kilpailua olivat päättyneet karsiutumiseen. Palkintorahaa suomalaisille 26. sijasta herui vajaat 9000 euroa.

Karina Kukkonen (+15) oli kautta aikain ensimmäisessä Saudi-Arabiassa pelatussa naisten ammattilaisturnauksessa 66:s. Tiia Koivisto ja Elina Nummenpää karsiutuivat.

Emily Kristine Pedersen tukevoitti asemaansa kokonaiskilpailun kärjessä. Kuva: Tristan Jones/LET

Saudi Ladies International -kilpailun paremmuus ratkaistiin playoffissa tuloksen 278 (-10) pelanneiden Tanskan Emily Kristine Pedersenin ja Englannin Georgia Hallin kesken. Pedersen ei pitkään viivytellyt uusinnassa korjattuaan voiton ensimmäisellä playoff-reiällä.

Tanskalaisen osuus miljoonan dollarin eli noin 845 000 euron tuhdista palkintopotista oli reilut 127 000 euroa. Pedersen, 24, jatkaa LET:n rankingin ylivoimaisena ykkösenä, Nuutinen on parhaana suomalaisena sijalla yhdeksän.

LET:n kilpailut jatkuvat jo tiistaina käynnistyvällä, niin ikään Royal Greens Golf & Country Clubin kentällä pelattavalla Saudi Ladies Team International -turnauksella.