16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Komulainen mukavista asemista Helsingborgin kisan viikonloppuun – myös Wikström ylsi jatkokierroksille

Noora Komulainen pelaa vahvaa turnausta länsinaapurissa. Kuva: Getty Images

Sebastian Söderberg jatkaa DPWT:n ja LET:n yhteiskilpailussa virheettömiä suorituksiaan.

Kolmen peräkkäisen birdien putki takaysin alussa pohjusti Noora Komulaiselle (-5) onnistuneen päivän Ruotsissa käytävässä DP World Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskilpailussa. Komulainen käytti perjantain kierrokseen 71 lyöntiä, ja on turnauksen puolivälissä jaetulla 25. sijalla.

Komulainen oli kierrostaan ennen tehohetkeä yksi yli. Hän pelasi 12 reikää virheittä, kunnes laittoi Vasatorps Golfklubbin kentän viimeisellä viheriöllä hieman yli metrin pituisen putin ohi, ja joutui tyytymään bogiin.

”Ihan OK peliä. Putteja olisi saanut upota vähän enemmän, mutta silti OK. Sattui kova sade juuri parille tiukalle väylälle, ja tein tuplabogin viidennellä reiällä lyötyäni lähestymisen veteen. Muuten aika ehjää”, Komulainen sanoi.

”Kelit ovat aika hurjat viikonlopulle, joten toivoisin terävyyttä vähän kaikkeen tekemiseen.”

Vaikka Komulainen on menettänyt selvästi sijoitustaan eilisen jälkeen, ei hänellä ole kärkitusinaan matkaa kuin kaksi lyöntiä. Turnauksen LET-pelaajien joukossa hänen edellään on vain neljä kilpailijaa.

Parasta suomalaisantia Volvo Car Scandinavian Mixed -kilpailun toisella kierroksella tarjoili Ursula Wikström (-2). Hän pelasi mainion tuloksen 68, ja kapusi sijalle T61. Näin ollen myös Wikströmin pelit Helsingborgissa jatkuvat viikonloppuna.

Tiia Koiviston (+2) ja Sanna Nuutisen (+7) kohtaloksi koitui karsiutuminen. DPWT:n suomalaispelaajia Ruotsin kisassa ei ole mukana ainuttakaan.

Sebastian Söderberg oli liidossa ensimmäisellä kierroksella, eikä hänen tahtinsa isommin laantunut perjantainakaan. Tulos 66 vei ruotsalaisen yhteistulokseen -15, joka antaa kärjessä kolmen lyönnin johdon Skotlannin Scott Jamiesoniin. Ranskan Julien Guerrier (-11) täydentää kärkikolmikon.

Major-voittajat ovat juhlineet Vasatorpissa

Turnaukseen osallistuu yhtä monta pelaajaa DP World Tourilta ja Ladies European Tourilta, jotka kamppailevat samoista sijoituksista, pokaalista ja palkintorahoista. Kahden miljoonan euron potista voittaja kuittaa reilut 300 000 euroa.

Alun perin Scandinavian Mastersina tunnettu kilpailu vaihtoi vuosikymmenen alussa nimeä, ja turnaus ilmestyi perusideansa muututtua myös LET:n kalenteriin. Kisa-areena on vaihtunut sittemmin vuosittain, mutta Vasatorp ei ole uusi tuttavuus DPWT:n kenttien joukossa. Kenttä isännöi Scandinavian Enterprise Openia kolmesti vuosina 1978–1980. Voittajat eivät esittelyjä kaipaa: Seve Ballesteros, Sandy Lyle ja Greg Norman.

Lue seuraavaksi: Noora Komulainen kiilasi DPWT:n ja LET:n yhteiskisassa top 10:een

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje