- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Komean loppukirin esittänyt Välimäki nousi taistelemaan kovista sijoituksista

Sami Välimäki on jo varmistanut uransa parhaan ET-sijoituksen Victorian turnauksessa. Kuva: Getty Images

Kova tuuli tiivisti asetelmia Australian turnauksessa.

Sami Välimäki teki upean venytyksen Australian etelärannikolla meneillään olevan European Tourin kilpailun kolmannella kierroksella. Hän iski neljän viimeisen reiän jaksossa kolme birdieä, ja on noussut karsintarajan tuntumasta peräti 11. sijaa jakavien pelaajien joukkoon.

Hän pelasi ensimmäisen yhdeksikön par-tahdissa tehtyään ulosmenossa yhden birdien ja yhden bogin. Kovan tuulen sävyttämän päivän toinen birdie osui takaysin alkuun, kunnes hän kirjasi heti seuraavalle reiälle tuplabogin.

Välimäki menetti hetkellisesti asemiaan, mutta kierroksen loppu 13th Beach Golf Linksin Beach-kentällä oli ilotulitusta. Tulos 70 nosti kiertuetulokkaan kokonaistilanteeseen kahdeksan alle, ja matkaa kisan kärkeen on tällä hetkellä viisi lyöntiä.

”Todella tuulinen päivä. Hyvin sain pidettyä tänään tuloksen kasassa, vaikka välillä meinasi lipsua. Hyvä puristus loppuun”, Välimäki sanoi.

Nokia River Golfin pelaaja toivoi perjantain kierroksen jälkeen paremmalla prosentilla uppoavia putteja. Toive toteutuikin, mutta vastapainoksi lähietäisyyden kanssa jäi pientä terävöitymisen varaa.

”Tänään meni paremmin kaukaa putteja sisään, mutta sitten vastaavasti taas pari lyhyttä ohi.”

Välimäen 70 lyönnin kierros oli lauantaina vahvaa valuuttaa, sillä vain kuusi pelaajaa on toistaiseksi pystynyt pelaamaan kuutosella alkavan tuloksen.

Kilpailussa asetetaan kolmannen päivän jälkeen toinen cut, jossa 35 parasta ja samaan tulokseen yltäneet jatkavat sunnuntain kierrokselle. Se merkitsee samalla sitä, että Välimäki on jo varmistanut uransa kovimman sijoituksen Euroopan kiertueella. Ennen tätä viikkoa paras saavutus oli South African Openin jaettu 51. sija.

Australiassa neljännelle kierrokselle on tämän hetken perusteella menossa 38 pelaajaa. Karsintarajaksi muodostui -6.

ISPS Handa Vic Openin kärjessä Min Woo Leellä (-13) on kierroksensa loppusuoralla yhden lyönnin etumatka toiseen australialaiseen, Marcus Fraseriin sekä päivän viimeisessä ryhmässä pelaavaan Ranskan Robin Sciot-Siegristiin.

Pohjoismaalaisista Välimäen edellä on vain seitsemättä sijaa jakava Ruotsin Rikard Karlberg (-9).

Kilpailun toinen suomalainen, Janne Kaske karsiutui kahden kierroksen jälkeen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje