[11][17]

Komea eagle toi Bergerille voiton – Spieth hyytyi jälleen johtoasemassa

Daniel Berger tuuletti uransa neljättä PGA Tour -voittoa. Kuva: Getty Images

Yllättäjä Nate Lashley sortui kriittisellä hetkellä triplabogiin.

Daniel Berger (-18) oli Kaliforniassa Pebble Beachillä pelatun PGA Tourin kisan päätöspäivänä kuumaa valuuttaa, kun finaalikierroksen kovin tulos, 65, tuotti hänelle voiton kahden lyönnin marginaalilla ennen Maverick McNealya.

Berger oli 17. reiän jälkeen tasoissa McNealyn kanssa, kun hän iski 18:lla (par 5) puukolmosellaan toisen lyöntinsä viheriölle. Kahden putin birdie olisi riittänyt voittoon, mutta Berger halusi päättää turnauksen mahdollisimman tyylikkäästi laittamalla 10-metrisen eagle-putin reikään.

”Se oli elämäni paras putti”, Berger sanoi voittohaastattelussa.

Kyseessä oli Bergerille, 27, toinen ykköstila sen jälkeen kun koronapandemian puristuksissa pitkään ollut huippugolf palasi viime kesäkuussa takaisin tositoimiin. Tuolloin voitto tuli Texasissa Charles Schwab Challenge -kilpailun uusinnassa Collin Morikawasta.

Jordan Spieth (-15) lähti päätöskierrokselle kärkipaikalta toisena peräkkäisenä sunnuntaina. Kahden lyönnin etumatka muuttui kuuden reiän jälkeen kolmen lyönnin takaa-ajoksi, eikä hän noussut enää missään vaiheessa yhtä lyöntiä lähemmäs kärkeä.

Spieth päätti kilpailun kahteen peräkkäiseen birdieen, ja otti jaetun kolmannen tilan Patrick Cantlayn kanssa. Tällä hän jakoi myös parasta sijoitustaan sitten toukokuun 2019 PGA Championshipin. Ilmassa on selviä viitteitä, että maailmanlistan entinen ykkönen on löytämässä kaivattua laatua otteisiinsa.

Loukkaantumisista kärsinyt Berger ehti jo pudota vuonna 2020 maailmanlistalla sijan 150 huonommalle puolelle.

Pebble Beachillä Spiethin petti ratkaisukierroksella sama osa-alue kuin viikko sitten Arizonassa. Puttipeli ei antanut tärkeälle hetkellä tukea ja uskoa voittoon, jotka ovat kiertäneet häntä jo 3,5 vuotta.

Bergerille voitto AT&T Pebble Beach Pro-Am -kilpailussa oli uran neljäs Yhdysvaltain kiertueella. Kaksi ensimmäistä tulivat vuosina 2016 ja 2017 Memphisissä samassa turnauksessa. Sitä ennen hänet valittiin vuonna 2015 kiertueen parhaaksi tulokkaaksi.

Loukkaantumisista kärsinyt Berger ehti jo pudota vuonna 2020 maailmanlistalla sijan 150 huonommalle puolelle. Hän aloitti viime kaudella uuden nousun ja kokosi voiton ohella kuusi muuta top 10 -sijoitusta, joista viisi oli top-viitosia. Tuore menestys nosti floridalaisen rankingissa 13:nneksi. Parhaimmillaan hän on ollut maailmanlistalla yhtä pykälää korkeammalla lokakuussa 2020.

Voittokahinoissa pitkään viihtyi myös Nate Lashley, joka johtoasemassa sähläsi 16. reiällä (par 4) triplabogin. Tämä seikkailu pudotti hänet jaetulle viidennelle sijalle parhaan eurooppalaisen, Englannin Paul Caseyn seuraksi. Eroa kärkeen kaksikolla kertyi neljä lyöntiä.

Eurooppalaisista top 10:een ylsi myös seitsemännen sijan jakanut Skotlannin Russell Knox (-13).

Pebble Beachin turnaus on normaalisti houkutellut paljon eturivin pelaajia kahden kentän kisaan. Tällä kertaa Tyynen valtameren upeissa rantamaisemissa mukana oli vain kolme pelaajaa maailmanlistan top 20:sta.