Komea merkkipaalu avasi Rory McIlroylle portit PGA Tourille pysyvästi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Komea merkkipaalu avasi Rory McIlroylle portit PGA Tourille pysyvästi

Rory McIlroy tuuletti voittoaan hillitysti Nevadan jylhissä maisemissa. Kuva: Getty Images

Lamastaan eroon pyrkivä Rickie Fowler kaatui kalkkiviivoilla, mutta kolmossija oli miehelle paras sijoitus yli 2,5 vuoteen.

Rory McIlroy (-25) teki upean tempun ottamalla The Summit Clubilla Las Vegasissa käydyssä CJ Cupissa 20. voittonsa PGA Tourilla.

Tämä saavutus merkitsee elinikäistä jäsenyyttä Yhdysvaltain kiertueella, mutta haluttuun kategoriaan päästäkseen McIlroyn on odotettava vielä muutama vuosi. Elinikäinen jäsenyys astuu voimaan, kun vähintään 20 voittoa saavuttaneella pelaajalla on 15 kautta takanaan PGA Tourilla. McIlroy aloitti viikonvaihteessa 13. kautensa jenkkikiertueella.

Päätöspäivään lähdettiin Rickie Fowlerin kahden lyönnin johtoasemassa. Hän teki kuudennella reiällä kohtalokkaan tuplabogin lyötyään pallonsa kauas sivuun hoitamattomalle alueelle, ja meno laantui. Mcllroy sekä seitsemän birdieä etuysillä iskenyt Collin Morikawa kiilasivat tasoihin, ja kohta oli vilkku päällä.

Morikawan hurjastelu ei jatkunut takaysillä, vaikka yksi vaihde lisää löytyi vielä loppuhetkillä. Häneltä reiät loppuivat kuitenkin kesken, sillä 18. reiän eagle ei tuottanut johtoasemassa luotettavasti pelanneelle McIlroylle pientä kiusaa enempää. Eroa jälkimmäiseen jäi yksi lyönti.

Tulokseen 66 kilpailun päättäneen McIlroyn statistiikasta löytyi sellaisia elementtejä, joita turnausten voittajilla usein on: hän oli strokes gained: putting -tilaston ykkönen ja toinen sija tuli kutakuinkin yhtä tärkeässä strokes gained: off-the-tee-tilastossa.

”Minun pitää vain pelata golfia, ja pitää asiat yksinkertaisina. Muutaman viime kuukauden ajan olen yrittänyt olla joku muu pelatakseni paremmin, mutta nyt käsitän, että olen riittävän hyvä ja pystyn saavuttamaan tämänkaltaisia asioita”, McIlroy sanoi paljon puhuvasti.

Voitto oli tasaluvun ohella McIlroylle historiallinen siinäkin mielessä, että hän ei ole koskaan aiemmin aloittanut uutta kautta voitolla. McIlroy oli nähty edellisen kerran PGA Tourin kisoissa kauden 2020–2021 finaaliturnauksessa.

McIlroy, 32, kuvaili edelliskautta osittain hyväksi. Seitsemän top 10 -sijoituksen kauden kohokohta oli toukokuussa tullut Wells Fargo Championshipin voitto, joka oli ennen kulunutta viikkoa hänen viimeisinsä kaikki kiertueet huomioiden. Viime kaudella pelattiin siirtojen vuoksi kuusi majoria, joista kolmessa hän jäi sijan 40 ulkopuolelle.

Pohjoisirlantilainen lähti kilpailuun maailmanlistan 14. tilalta. Hän sanoi tuntevansa itsensä maailman parhaaksi pelaajaksi pystyessään pelaamaan parhaalla tasollaan. Voitto nosti McIlroyn maailmanlistalla kahdeksanneksi. Edellisen kerran hän on ollut top-kympissä kesäkuussa.

Rickie Fowlerille (-22) sunnuntain hyytyminen maistui happamalta, mutta viikonvaihteesta löytyi myös valoisa puoli. Keith Mitchellin kanssa jaettu kolmas tila on maailmanlistalla parhaimmillaan neljäntenä olleen pelaajan paras saavutus yli 2,5 vuoteen sijoituttuaan Honda Classicissa kakkoseksi maaliskuussa 2019.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje