13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kolminkertainen PGA Tour -voittaja pelasi tuloksen 92 – käveli kisasta ulos allekirjoittamatta korttia

Robert Gamezin peli suistui Orlandossa pahasti raiteiltaan. Kuva: Getty Images

Robert Gamez on voittanut saman kilpailun yhdellä PGA Tourin historian ikimuistoisimmalla lyönnillä.    

Huonoa, heikkoa ja vieläkin heikompaa. Näin voisi kiteyttää Robert Gamezin perjantain suorituksen Orlandossa meneillään olevassa Arnold Palmer Invitational -kilpailussa. Hän löi PGA Tourin ohjelmaan kuuluvan turnauksen toisella kierroksella tuloksen 92, ja poistui vähin äänin takavasempaan.

Kolminkertaisen PGA Tour -voittajan tuloskortti oli murheellista katsottavaa. Gamezille kirjattiin kierroksella viiden parin ohella seitsemän bogia, viisi tuplabogia ja yksi triplabogey.

Ensimmäisellä kierroksella tuloksen 79 pelanneen Gamezin 36 reiän saldo oli +27, ja hän jäi jatkopaikasta 25 lyönnin päähän. Gamezin tulos ei tosin ole virallinen, sillä hän jätti allekirjoittamatta korttinsa. Tämä johti automaattiseen diskaukseen.

Gamez käytti kierroksellaan 27 lyöntiä enemmän kuin päivän ja kisan toistaiseksi parhaasta tuloksesta, 65, vastannut Thaimaan Jazz Janewattananond (-4/T11).

Orlandossa asuvalla Gamezilla, 52, on hyvät meriitit PGA Tourilta. Hän on voittanut kiertueella kolmesti, viimeksi vuonna 2005, jolloin Las Vegasissa syntynyt pelaaja nousi Valero Texas Openin ykköseksi. Tilastoista löytyy myös kaksi top 15 -sijoitusta majoreista. Maailmanlistalla Gamez on ollut parhaimmillaan 48:s 90-luvun alussa.

Gamez on lyönyt yhden PGA Tourin ikimuistoisimmista lyönneistä Arnold Palmerin turnauksessa. Vuonna 1990, jolloin kisa tunnettiin vielä Nestle Invitationalin nimellä, hän sivalsi viimeisellä reiällä pallonsa sisään 161 metristä rautaseiskallaan, ja sinetöi komealla eaglellaan voiton lyönnillä ennen Greg Normania.

Turnauksessa tuolloin debytoinut Gamez on sittemmin kokenut 24 karsiutumista Palmerin nimikkokisassa – näistä 13 on tullut peräkkäin. Täytettyään 50 vuotta, hän on pelannut satunnaisesti lähinnä PGA Tour Champions -kiertueella.

Gamez on koonnut vuonna 1989 alkaneella ammattilaisurallaan vajaan yhdeksän miljoonan dollarin tienestit.

Bay Hill Club & Lodge -kentällä pelattavan kilpailun tuloslistan toisessa päässä Kanadan Corey Connersilla (-9) on lyönnin etumatka Skotlannin Martin Lairdiin. Eurooppalaiset lähtevät viikonloppuun herkullisista asemista, sillä Norjan Viktor Hovland ja Pohjois-Irlannin Rory McIlroy jakavat kolmatta sijaa tilanteessa -7.

Myös englantilaiset Paul Casey, Justin Rose, Lee Westwood, Matthew Fitzpatrick ja Tommy Fleetwood ovat viiden lyönnin sisällä kärjestä.

Kisan voittoa puolustava edellisten maanmies Tyrrell Hatton (T38) käytti toiseen kierrokseen kymmenen lyöntiä vähemmän ja oli tuloksellaan 67 yksi päivän parhaista. Hatton on kisan puolivälissä kokonaistilanteessa par.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)