Kolmen sukupolven caddiet Ursula Wikströmin menestyksen takeena - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Kolmen sukupolven caddiet Ursula Wikströmin menestyksen takeena

Matti Tuutti, Mika Wikström ja Erni Wikström ovat kaikki vuorollaan toimineet Ursula Wikströmin caddiena. Lauantaina oli Mikan vuoro.

LET-konkari Wikström lähtee huippuasetelmista kauden viimeiselle kierrokselle – Nuutisella tahmea päivä.

Caddien sairastuminen on pelaajalle aina paha paikka, varsinkin jos tilanne iskee päälle juuri ennen kierrosta. Näin kävi lauantaina Ursula Wikströmille Ladies European Tourin finaalikilpailussa Los Naranjos Golf Clubilla Espanjassa.

Wikströmin poika, Erni, oli ollut äitinsä caddiena kahtena ensimmäisenä päivänä, mutta raju migreenikohtaus pakotti pojan sängyn pohjalle. Ursulan mies, Mika Wikström, oli onneksi kilpailupaikalla katsojan roolissa, ja hän hyppäsi caddien saappaisiin kolmannelle kierrokselle.

Wikström ei caddien vaihdosta hämmentynyt, vaan hän pelasi varsin tuulisessa kelissä tuloksen 71. Hän pääsee lähtemään kauden huipentavalle kierrokselle jaetulta kolmannelta sijalta yhteistuloksessa -5. Eroa kilpailua johtavaan Espanjan Carlota Cigandaan on viisi lyöntiä.

Kierroksen jälkeen kolme sukupolvea Ursulan caddieja kokoontui yhteen. Emerituscaddien roolissa oleva Ursulan isä Matti Tuutti sanoi, että nuorempi sukupolvi hoitaa caddiehommat niin hyvin, ettei hänen enää tarvitse kantaa tyttärensä mailoja.

”Tässä voi hyvillä mielin astua sivuun”, hän sanoi.

Erni Wikströmille sairastuminen oli paha pettymys, sillä kaksi ensimmäistä kierrosta olivat sujuneet hyvin. Hän olisi mielellään ollut bägi olallaan myös lauantaina.

”Harmitti tosi paljon jäädä sivuun. Mutta sain nukuttua koko päivän, niin huomenna jaksaa sitten taas”, juniori sanoi päättäväisenä.

Mika Wikström on ollut vaimonsa caddiena kymmeniä kertoja, joten lauantain pikakomennus narujen sisäpuolelle ei aiheuttanut ylimääräistä draamaa.

”Juniorilta tuli kyllä heti kuittia, että hänen keskiarvonsa tässä kisassa on lyönnin verran minua parempi. En kyllä tiedä, onko tuollainen kaksi kierrosta vielä tilastokelpoinen luku. Mutta mielelläni luovutan caddien paikan pojalle huomiseksi”, Mika Wikström naureskeli.

”Kyllä se kaksi kierrosta on perhepiirissä riittävä luku, että se on tilastokelpoinen tulos”, Matti Tuutti vakuutti.

Ursula Wikströmin kierros oli kauttaaltaan vahvaa tekemistä tiiltä greenille. Alkukierroksella hänelle tuli pari kolmen putin greeniä huonoihin paikkoihin lyötyjen lähestymisten jälkeen. Myös kovana puhaltanut tuuli toi omat haasteensa peliin.

Wikström pelaa sunnuntaina toiseksi viimeisessä ryhmässä lauantain tapaan. Hänelle tekevät seuraa Australian Whitney Hillier (-3) ja Espanjan Fatima Fernandez Cano (-4).

”On kiva, kun pääsee testaamaan itseään. Kärki on vähän kaukana, mutta muuten se on tasaista. Muutama putti enemmän pitää huomenna upottaa kuin tänään”, Wikström kertoi.

Ursula Wikström pääsi poikansa Ernin syliin kierroksen jälkeen.

Sunnuntain caddievalintakin oli lauantain kierroksen jälkeen selvillä.

”Mika pärjäsi ihan hyvin, mutta ei hän vetänyt Ernille vertoja. Erni tulee caddieksi huomenna, hänellä on duuniviikko”, Ursula Wikström nauroi.

Finaalin muista suomalaisista Krista Bakker teki komeaa nousua tuloslistalla lauantaina. Bakker pelasi kierroksensa 69 lyönnillä, ja hän lähtee sunnuntaihin jaetulta 29. sijalta tuloksessa +3.

Bakkerille lauantain onnistuminen oli mieluisa, sillä kaksi ensimmäistä kierrosta olivat sujuneet mollivoittoisesti 75 lyönnillä.

”Tänään oli selkeästi viikon parasta lyömistä. Kaksi ensimmäistä päivää olivat todella heikkoja. Tänään pääsi hyvin paikoille, ja kyllä tuohon tulokseen pitää olla tyytyväinen näin vaikeissa olosuhteissa.”

LET:n rankingissa tiukasti kolmatta sijaa tavoitteleva Sanna Nuutinen (+6) pelasi murheellisen 77 lyönnin kierroksen, joka tiputti hänet tuloslistalla reilusti alaspäin. Hän lähtee sunnuntaihin jaetulta 45. sijalta.

Rankingia ajatellen Nuutisen seitsemän bogin kierros tuli huonoon saumaan, sillä hänen lähimmät takaa-ajajansa Stephanie Kyriacou (-2) ja Olivia Cowan (par) ovat reilusti hänen edellään. Nuutiselta vaaditaan sunnuntaina huippuonnistuminen, jotta kokonaiskilpailun kolmas sija säilyy.

Finaalin neljäs suomalaispelaaja, Tiia Koivisto (+9), pelasi lauantaina tuloksen 75. Yhteistuloksissa Koivisto jakaa 57. sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)