16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kolme suomalaista mukana Volvo World Challengen finaalissa

Jan Hautala ja Marko Hämäläinen voittivat Volvo World Golf Challenge -kiertueen Suomessa kesällä 2013 ja edustavat Suomea maailman finaalissa Etelä-Afrikassa.

Jan Hautala ja Marko Hämäläinen voittivat Volvo World Golf Challenge -kiertueen Suomessa viime syksynä. 13 karsintakisaan osallistui Suomessa 1136 pelaajaa.

Kaksikko edustaa Suomea keskiviikkona alkavassa maailman finaalissa Etelä-Afrikan Durbanissa, jossa panokset ovat kovat: kaksipäiväisen finaalin 18 parasta pelaa perjantaina Volvo Golf Champions -kisassa yhdessä ET:n ammattilaisten kanssa.

”Pääsy maailmanfinaaliin oli kova juttu, mutta nyt tavoitteena on päästä pelaamaan ammattilaisten kanssa – ja näyttää heille miten palloa lyödään”, Jan Hautala laukoo pilke silmäkulmassaan.

Hautala, 47-vuotias K-kauppias Vaasasta, on tasoituksellaan 4 yksi finaalin parhaista pelaajista. Loppukilpailu pelataan karsintasarjan tapaan kuitenkin tasoituksellisena, joten kaikki finalistit lähtevät Zimbali Golf & Country Clubin kentälle niin sanotusti samalta viivalta.

Kaksipäiväisen Volvo World Golf Challenge -sarjan maailmanfinaaliin osallistuu 74 pelaajaa 31 maasta. Kaikki ovat klubipelaajia, jotka ovat osallistuneet eri maiden karsintaturnauksiin.

Jan Hautalan ja Marko Hämäläisen lisäksi Suomesta kilpailuun osallistuu Erkki Siltala, joka selvisi Volvo Trucks -yhtiön pohjoismaisesta karsinnasta loppukilpailuun.

Edellisen kauden voittajien kutsukilpailu Volvo Golf Champions avaa perinteisesti kilpailuvuoden Euroopan kiertueella. Mukana on 36 pelaajaa, ja heidän joukossaan myös Suomen ykköspelaaja Mikko Ilonen. Kisan palkintopotti on 4 miljoonaa euroa.

Tulosseuranta ja lisätietoa kilpailusta

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje