Kolme suomalaista jatkoon Challenge de España -kilpailussa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kolme suomalaista jatkoon Challenge de España -kilpailussa

Alex Hietala jakoi keskiviikkona suomalaisten parasta kierrostulosta.

Roope Kakko on Cadizin turnauksen puolivälissä neljä lyöntiä kärjestä.

Toisen peräkkäisen kuutosella alkavan tuloksen Espanjan Cadizissa meneillään olevassa Challenge Tourin kilpailussa pelannut Roope Kakko (-7) on turnauksen puolivälissä jaetulla 20. sijalla. Ero kärkeen ei ole kuitenkaan järin suuri, sillä matkaa johtopaikan jakaviin Australian Blake Windrediin ja isäntämaan Lucas Vacarisasiin on neljä lyöntiä.

Kakko teki keskiviikon kierroksella viisi birdieä, joista kolme tuli ensimmäisellä ja kaksi jälkimmäisellä puoliskolla. Bogeja espoolaiselle kirjattiin 69 lyönnin kierroksella viidennellä ja 18. reiällä.

”Vähän samanlainen tarina kuin eilen oli tänäänkin. Puttasin edelleen hyvin, mutta tiiltä griinille pitää pystyä parempaan jos mielii taistella kärkisijoista. Paikallinen ruoholaatu on tuottanut vähän päänvaivaa ja niinkin yksinkertainen asia kuin palloon puhtaasti osuminen on kyllä jättänyt toivomisen varaa”, Kakko sanoi.

”Putti ja lähipeli kyllä antaa hienot mahdollisuudet viikonlopulle, jos pystyn pikkasen kiristämään ruuvia lämärin puolella. Kasassahan toi nippu taas on, joten jarrupoljinta ei tarvitse ainakaan painaa.”

Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petri -kentällä käytävässä turnauksessa jatkokierroksille etenivät myös suomalaisittain parhaan tuloksen (68) toisena päivänä pelanneet Alex Hietala ja Matias Honkala, jolle jatkopaikka oli ensimmäinen kotimaan ulkopuolella pelattavassa Challenge Tourin kilpailussa.

Sijaa 25 jakava Hietala (-6) oli lennossa kierroksen alussa tehtyään viiden ensimmäisen reiän aikana neljä birdieä. Jatko sujui maltillisemmin, Hietalan kirjattua takaysillä vielä yhden birdien ja bogin.

Honkalalla (-4) oli keskiviikkona birdie-hanat kunnolla auki seitsemän onnistumisen edestä. Todellisen huippukierroksen esteeksi asettui kuitenkin kolme bogia. Honkala on 36 reiän jälkeen jaetulla 50. sijalla.

Ilari Saulo (-3) jäi jatkopaikasta lyönnin päähän. Oliver Lindelliltä (par), Kim Koivulta (+2), Lauri Ruuskalta (+3) ja Antti Ahokkaalta (+5) olisi vaadittu toisella kierroksella huomattavasti tiukempaa esitystä karsintarajan ylittämiseksi.

Pohjoismaalaisista top 10:een mahtuvat kahdeksatta sijaa jakavat norjalaiset Kristian Krogh Johannessen ja Kristoffer Reitan sekä Ruotsin Christofer Blomstrand, jotka ovat kaksi lyöntiä Kakon edellä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje