Kolmanneksi venyneelle Nuutiselle hattutemppu top 10 -sijoituksissa LET-kiertueella - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Kolmanneksi venyneelle Nuutiselle hattutemppu top 10 -sijoituksissa LET-kiertueella

Sanna Nuutisen kelpaa hymyillä, sillä peli kulkee. Kuva: Tristan Jones/LET

Par-viitosten bogit koituivat Sanna Nuutiselle voittokamppailun kannalta kalliiksi.

Sanna Nuutinen (-2) pelasi erinomaisen kilpailun kuuluisalla Evian Resort Golfin Clubin kentällä Ranskassa päättyneessä Jabra Ladies Openissa. Hän käytti turnauksen viimeiseen kierrokseen 70 lyöntiä, ja sijoittui Englannin Felicity Johnsonin ja Saksan Olivia Cowanin kanssa mainiosti jaetulle kolmannelle tilalle.

Neljän lyönnin päässä kärjestä lauantaihin lähtenyt Nuutinen teki kierroksen alkupuolella kaksi birdieä ja kohenteli 11. reiän birdiellä edelleen asemiaan voittokamppailussa.

Kaksi bogia toivat hieman takapakkia, kunnes Nuutinen nousi 16. reiän birdien myötä − ja kärkiryhmän hermoillessa − hetkellisesti kisan johtoon. Helsinkiläinen olisi tarvinnut 18. reiällä uusintaa ajatellen birdien, mutta kierros vaativalla kentällä päättyi bogiin.

Jälkeenpäin ajatellen mainittu bogey sekä takaysin toisellakin par-viitosella tullut bogey saattoivat maksaa uran ensimmäisen voiton Ladies European Tourilla. 15:n bogey oli kirvelevä siksikin, että Nuutinen oli tehnyt kyseisellä reiällä aiempina päivinä eaglen ja birdien.

”Viimeiselle lähdin hyökkäämään kahdella päälle ja tarkoitus oli tehdä birdie tai eagle ja poistua Ranskasta voittajana. Bogihan siitä tuli, mutta en vaihtaisi pelisuunnitelmaa. Ensi kerralla onnistuu”, kaksi lyöntiä kilpailun kärkikaksikolle hävinnyt Nuutinen sanoi.

Vaikka iso menestys meni sivu suun, voi Nuutinen olla aikaansaannokseensa tyytyväinen – myös kahdessa aiemmassa kilpailussa, joissa tuli kahdeksas ja kymmenes tila. Tämä merkitsee sitä, että Nuutinen tuli saavuttaneeksi Ranskassa hattutempun top 10 -sijoituksissa kauden kolmessa ensimmäisessä turnauksessa.

”Peli on siinä mallissa, että näitä kisoja voisi alkaa pikkuhiljaa voittamaan. Kiva laittaa itsensä asemiin ja taistelemaan kärkisijoista viikosta toiseen. Se on pitkälti hyvän draivaamisen ja rautapelin ansiota. Kun se viikko osuu, että kaikki putit vain uppoavat, uskon pystyväni voittamaan kisoja”, hän totesi uhkuen menestyshaluja.

Viidennen top 3 -sijoituksensa LET:llä ottanut Nuutinen aikoo jatkaa kovaa työntekoa turnausten välissä tehdäkseen kaikista osa-alueista mahdollisimman vahvoja.

”Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevien viikkojen kisoja, ja vahvistaa vain entisestään osa-alueita, jotka toimivat sekä työstää heikkouksia. Ensi viikon kilpailua odotan innolla, kun pelataan miesten European Tourin kanssa yhteiskisa. Se tulee olemaan mielenkiintoinen viikko sekä pelaajille että yleisölle!”

Jabra Ladies Openin paremmuus ratkaistiin uusinnassa 17-vuotiaan slovenialaisen huippulupauksen Pia Babnikin sekä kilpailun voittoa puolustaneen Englannin Annabel Dimmockin välillä, ensin mainitun vedettyä pidemmän korren.

Ursula Wikström ja Krista Bakker (+6) jakoivat 29. tilaa, Elina Nummenpää (+8) päätyi sijalle T42.

Tiia Koivisto ja Karina Kukkonen karsiutuivat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje