20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Koivisto voittokamppailuun LETAS-kiertueella – Komulaiselta lähes virheetön aloitus Ranskan avoimissa

Tiia Koivisto tavoittelee Prahassa uransa ensimmäistä LETAS-voittoaan. Kuva: LET/Tristan Jones

Peräti neljä suomalaista mahtuu LETAS-turnauksessa top 15:een ennen päätöskierrosta.

Tiia Koivisto (-5) on pelaamassa erinomaista kilpailua naisten haastajakiertueeseen kuuluvassa Czech Ladies Challengessa. Hän löi toisella kierroksella avauspäivän 68:n seuraksi tuloksen 71, ja on kakkosena ennen viimeistä päivää.

Koivisto oli vauhdissa ensimmäisen päivän toisella kenttäpuoliskolla, johon hän käytti 31 lyöntiä. Hirvihaara Golfin pelaaja on koonnut 36 reiän puitteissa kahdeksan birdieä, joista kuusi tuli avauskierroksella. Bogeja tilastoista löytyy kolme.

”Paljon griiniosumia on tullut kahteen päivään – eilen 15 ja tänään 16. Tänään tuuli kovempaa, joten ei saanut ihan niin lähelle lähestymisiä kuin keskiviikkona”, Koivisto sanoi.

Hän saa päätöskierroksen viimeiseen ryhmään seuraa LETAS-turnauksen kärjessä olevasta Englannin Cara Gainerista (-7) sekä top-kolmosen täydentävästä Skotlannin Rachael Taylorista (-4). Kolmikko starttaa perjantain kierrokselle kello 11.12 Suomen aikaa.

”Samalla taktiikalla lähden huomiseen kuin muihinkin päiviin eli väylä ja lyönti kerrallaan. Toivotaan myös kuumempaa putteria huomiselle.”

Päivän parhaasta suomalaistuloksesta (68) vastasi Prague City Golfin kentällä pelattavassa kilpailussa kymmenettä sijaa jakava Karina Kukkonen (par). Niina Liias (+1) jakaa 13. ja amatööripelaaja Emilia Tukiainen (+2) 15. sijaa.

Leena Makkonen (T42/+10) ja Ellinoora Moisio (T59/+15) ovat jo kauempana korkeista sijoituksista.

Komulaisella tasainen päivä Ranskan avoimissa

Noora Komulainen on Ranskan avoimissa kolme lyöntiä kärjestä. Kuva: LET

Noora Komulainen oli paras suomalainen torstaina Golf du Médoc Resortissa käynnistyneen Ladies Open de France -turnauksen avauskierroksella. Tulos 71 (par) riittää 18 reiän jälkeen jaettuun 17. sijaan.

Kolme lyöntiä kärkipaikkaa jakavia englantilaisia Charlotte Thompsonia ja Gabriella Cowleytä sekä ranskalaisamatööri Lucie Malchirandia jäljessä oleva Komulainen teki tasapainoisella kierroksellaan yhden birdien ja yhden bogin.

”Aika tasainen päivä. Ei ollut mitään huippua pallonlyömistä, mutta en tehnyt oikeastaan isompia virheitäkään. Upotin hyvin alle kolmesta metristä, mutta pidemmältä en saanut sisään”, Komulainen sanoi.

Bordeaux’n seudulla pelattavassa Ladies European Tourin kilpailussa on tukalat oltavat, sillä lämpötila liikkuu lähes 35 asteen tuntumassa.

”Joutui kyllä aika eri lailla panostamaan tankkaukseen ja muuhun kropan viilennykseen. Pikkuhiljaa muistuu tällaisetkin asiat mieleen tauon jälkeen”, hän jatkoi.

Sijaa 37 jakava edellisen viikon kolmonen Sanna Nuutinen aloitti tuloksella 73 (+2). Ursula Wikström (71:s) käytti kierrokseensa neljä lyöntiä enemmän.

Lue seuraavaksi: Nuutisen vahva vire kestää − Sveitsistä voiton jatkeeksi top 3 -sijoitus

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje