Kohun keskellä olevalla Cameron Smithillä iso päivä edessä – voitolla maailmanlistan kärkeen - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kohun keskellä olevalla Cameron Smithillä iso päivä edessä – voitolla maailmanlistan kärkeen

Cameron Smith on kahden lyönnin päässä kärjestä ennen Memphisin kisan päätöskierrosta. Kuva: Getty Images

Smithillä on erinomainen mahdollisuus nousta uudistetun maailmanlistan ensimmäiseksi ykköspelaajaksi.

Cameron Smith on pitkin kesää ollut otsikoissa milloin mistäkin syystä, enimmäkseen kuitenkin urheilumenestyksensä vuoksi. Nousukiidossa oleva ura on nostanut australialaisen lajin kirkkaimpien tähtien joukkoon, ja sunnuntaina hän saattaa tehdä golfin historiaa.

Mikäli Smith (-11) voittaa Memphisissä Tennesseessä sunnuntaina päättyvän FedEx St. Jude Championshipin, nousee hän huomenna päivitettävän maailmanlistan kärkeen. Näkymät rankingin ykköspaikan valloittamiseksi ovat hyvät, sillä Smith jakaa ennen kilpailun viimeistä kierrosta kolmatta sijaa. Eroa alusta saakka paalulla viihtyneeseen J.J. Spauniin (-13) on kaksi lyöntiä.

Lajin viralliseksi kuninkaaksi noustessaan Smithistä tulisi ensimmäinen ykkösrankattu käytäntöjään uudistaneella maailmanlistalla.

”Se merkitsisi minulle paljon. Listan kärkipaikka on ollut vuoden alusta lähtien yksi tavoitteistani”, hän sanoi TPC Southwind -kentällä pelattavan turnauksen kolmannen kierroksen jälkeen.

Smith oli aiemmin tällä viikolla tiedustellut näkymiään nousta listan ykköspaikalle, mutta järjestelmän tuoreuden vuoksi asiaan saatiin vahvistus vasta lauantaina.

Voitto nostaisi Smithin myös askeleen lähemmäksi vuoden pelaaja -titteliä, jonka taustalla ovat kauden kolme aiempaa ykköstilaa muun muassa Playersistä ja Open Championshipistä.

Samanaikaisesti taustalla vellovat huhut, jotka olisivat viemässä Smithiä LIV Golf -kiertueelle. Väitteen paikkansapitävyyttä on udeltu ensi viikolla 29 vuotta täyttävältä pelaajalta Openista lähtien, mutta hän ei ole suostunut ottamaan kantaa asiaan.

Mediasta kantautuneiden tietojen mukaan Smithille olisi tarjottu liittymisestä LIV Golf Invitational Seriesiin 100 miljoonaa dollaria. Smith on toistuvasti sanonut haluavansa keskittyä vain PGA Tourin playoffeihin, joita on tämän viikon jälkeen jäljellä vielä kaksi turnausta.

J.J. Spaunin ja Smithin kanssa kolmatta sijaa Memphisissä jakavien Will Zalatoriksen ja Trey Mullinaxin väliin mahtuu Sepp Straka (-12), joka tekee sunnuntain kärkiryhmässä seuraa ensin mainitulle. Kyseisestä viisikosta Zalatoris on ainoa, joka ei ole voittanut kilpailua PGA Tourilla.

Lue seuraavaksi: Maailmanlista uudistui: LIV:lle ei heru pisteitä, mutta häviäjä on myös DPWT

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje