Woods upotti Bryantin pelinumeroiden pituisen eagle-putin avausreiällä korislegendan muistokisassa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Woods upotti Bryantin pelinumeroiden pituisen eagle-putin avausreiällä korislegendan muistokisassa

Tiger Woodsin menosta katosi päättäväisyys kierroksen jälkipuoliskolla. Kuva: Getty Images

Tiger Woods ei ole vielä koskaan voittanut kilpailua siellä missä kaikki kerran alkoi.

Tiger Woods teki torstaina Los Angelesissa käynnistyneen PGA Tourin kilpailun ensimmäisen kierroksen ykkösreiällä jotain hyvin erikoista. Kisan aloittaminen eaglella ei ole kovin yleistä, mutta se, millaisen etäisyyden päästä hän kolmannen lyöntinsä numeraalisesti upotti, on jopa pysäyttävää.

Eagle-putilla oli matkaa tarkalleen 24 jalkaa ja kahdeksan tuumaa (7,4 metriä) eli kyseiset luvut ovat samat kuin hiljattain helikopterionnettomuudessa kuolleen koripallolegenda Kobe Bryantin urallaan käyttämät pelinumerot.

Genesis Invitational on eräänlainen Bryantin muistokilpailu. Kahdeksannen reiän lipussa on hänen edustamansa NBA-seuran, Los Angeles Lakersin, värien mukaisesti keltaista ja purppuraa, ja lippuun on signeerattu myös Bryantin lempinimi, ”Mamba”. Tuollakin reiällä Woods teki birdien iskettyään tiilyöntinsä metrin päähän lipusta.

”Todella ironista, en tiennyt, että ykkösen eagle-putti oli tarkalleen tuon pituinen. Ja sitten vielä birdie kahdeksannella”, Woods ihmetteli.

Woodsin peli eteni mallikkaasti ja hän nousi etuysin kahdella birdiellä aivan kärjen tuntumaan. Riviera Country Clubin kentän toisella puoliskolla ote hieman lipesi, ja ainoiksi parista poikenneiksi tuloksiksi jäi kaksi bogia rei’illä 12 ja 18.

Tuloksellaan 69 (-2), Woods jakaa 17. sijaa, viisi lyöntiä kärjestä.

Menestys Genesis Invitationalissa olisi Woodsille erityisen merkityksellinen. Ei pelkästään siksi, että kisassa muistellaan hänen ystäväänsä Bryantia, vaan myös siksi, että hän ei ole koskaan voittanut turnausta, missä kilpaili ensimmäisen kerran PGA Tourilla vuonna 1992. Woods on pelannut Los Angelesin kilpailun kymmenen kertaa ammattilaisena ja kahdesti amatöörinä. Parhaat sijoitukset ovat kaksi kakkostilaa.

Tarjolla olisi myös nousu yksin PGA Tourin kaikkien aikojen voittotilaston ykköseksi. Tiger jakaa parhaillaan tilaston kärkipaikkaa Sam Sneadin kanssa 82 voitolla.

Päivän hienoimman kierroksen pelanneen Matt Kucharin ylivoimainen kärkitulos, 64 (-7) jäi torstaina hieman Woodsin aikaansaannosten varjoon. Kuchar mestaroi avauspäivänä seitsemän birdieä ja 11 paria ollen kolmen lyönnin karussa viideltä kakkostilan jakavalta pelaajalta.

Ensimmäisen kierroksensa uutena maailman ykkösenä pelannut Rory McIlroy jakaa Rafael Cabrera-Bellon kanssa parhaana eurooppalaisena seitsemättä sijaa tuloksellaan 68 (-3).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje