[11][17]
Kilpagolf - LPGA Tour

Ko jälleen paras Kanadan avoimissa

Lydia Ko jaksaa hämmästyttää poikkeuksellisilla pelisuorituksillaan. Kuva: All Over Press

Voitettuaan kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana LPGA-turnauksen tasan vuosi sitten, Lydia Ko teki jälleen historiaa. 16-vuotias teinisensaatio voitti Canadian Women’s Openin toisen kerran peräkkäin ollen nyt ensimmäinen amatööri, joka on pystynyt LPGA Tourilla kahteen voittoon.

”Olen aika yllättynyt, mutta pelasin todella hyvää golfia”, Ko sanoi. ”Tavoitteeni oli pelata tänään viisi alle. Ajattelin, että jos joku pelaa paremmin, en mahda sille mitään.”

Ko on pelannut kahden viimeisen kauden 14 LPGA-turnausta, mutta ei ole karsiutunut vielä yhdessäkään. Huonon sijoitus on 42:s tila tässä kuussa pelatussa Women’s British Openissa. Uusiseelantilainen on koonnut kahden voiton lisäksi neljä muuta Top 10 -sijoitusta ja neljä Top 20 -sijoitusta.

Edmontonin kisan voitto oli Ko’lle neljäs ammattilaisturnauksissa. Kanadan turnausten ja viime vuonna saavuttamansa New South Wales Openin lisäksi hän otti tällä kaudella ensimmäisen ykköstilansa naisten Euroopan kiertueella. Tämä tapahtui hänen kotimaassaan pelatussa Uuden-Seelannin avoimessa mestaruusturnauksessa.

Ko (-15) oli tällä viikolla ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Karine Icher jäi viiden lyönnin päähän. Brittany Lincicome ja Euroopan Solheim Cup -sankari Caroline Hedwall (-9) jakoivat kolmatta sijaa.

Maailmanlistan ykkönen Inbee Park jätettiin tällä kertaa sijalle 13. Hän hävisi nuorelle voittajalle 11 lyöntiä…