Klubipro laittoi kesken kisan PGA Tour -voittajan putin kuntoon, pamautti haamutuloksen -11 - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Klubipro laittoi kesken kisan PGA Tour -voittajan putin kuntoon, pamautti haamutuloksen -11

James Hahnin putit rullasivat lauantaina reikään pidemmältäkin etäisyydeltä. Kuva: Getty Images

James Hahn sanoi pitävänsä neuvot salassa Justin Thomasilta ja Jordan Spiethiltä.

Jos James Hahnin (-18) otteet näyttivät viheriöillä jotenkin erilaiselta Texasissa meneillään olevassa PGA Tourin kilpailussa, havainto oli oikea. Hän sai AT&T Byron Nelson -turnausta isännöivän TPC Craig Ranch -kentän prolta puttivalmennusta edellisenä iltana, ja tulosta alkoi syntyä välittömästi

Hahn oli tuskaillut kahdella ensimmäisellä kierroksella kulmarautansa kanssa jääden kilpailun strokes gained -puttitilastossa sijalle 147. Pro Ronnie O’Brienille tuntui löytyvän sopivat rohdot puttipelin paranemiseksi.

”Hänen ohjeistaan oli ehdottomasti apua. Olin luottavaisempi viheriöllä ja upotin hyviä putteja takaysillä.”

Onnistumiset siivittivät Hahnin hurjaan lentoon, ja tulos 61 (-11) nosti hänet 38. sijalta neljänneksi, kolmen lyönnin päähän kärjessä jatkavasta Sebastian Munozista (-21).

Hahn tarvitsi yhden eaglen ja yhdeksän birdieä sisältäneellä bogittomalla haamukierroksellaan vain 26 puttia. Hän upotti lauantaina putteja metrimääräisesti lähes yhtä paljon kuin torstain ja perjantain kierroksilla yhteensä.

”Pidän pron neuvot salassa siltä varalta jos Justin Thomas ja Jordan Spieth sattuvat katsomaan”, ensin mainitun kanssa neljättä sijaa jakava Hahn sanoi leikkisästi, mutta paljasti salaisuuden jo seuraavassa lauseessa.

”Vien lapaa hieman suoremmin taakse ja kiihdytän läpi pallon saadakseni vakaampia, napakampia osumia. Minulla on taipumus hidastaa puttisvingiäni liikaa, kun griinit ovat todella nopeat. Kannan jotenkin huolta toisesta putista. Pro sanoi, että anna mennä ja pistä pallo rullaamaan, niin se myös todennäköisemmin menee sisään. Näinhän siinä tänään näytti käyneen.”

Etelä-Koreassa syntynyt Hahn, 40, on voittanut urallaan kaksi kilpailua PGA Tourilla. Debyyttivoitto tuli helmikuussa 2015, kun hän päihitti kaksi isoa tähteä, Dustin Johnsonin ja Paul Caseyn Northern Trust Openin uusinnassa. Se avasi hänelle pääsyn ensimmäisen kerran Mastersiin, josta hän karsiutui täpärästi annettuaan itselleen omatoimisesti yhden rangaistuslyönnin toisella kierroksella.

Myös Hahnin toinen ykköstila tuli playoffin jälkeen seuraavan vuoden Wells Fargo Championshipissä.

Kuluva vuosi ei ole sujunut Hahnilta ruusuisesti, vaikka hän viime viikon turnauksessa Marylandissa top 10 -sijoituksen ottikin. Vuoden 2022 kymmenestä kilpailusta seitsemän on päättynyt karsiutumiseen.

Hahnin ja paalulla olevan Sebastian Munozin (-21) väliin tuloslistalla mahtuvat Jordan Spieth (-20) sekä Joaquin Niemann (-19).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje