2.–9.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhoselta hurja loppukiri: "Käytin paikat takalenkillä 100-prosenttisesti"

Kun askelmerkit löytyivät, antoi Mikko Korhonen palaa. Arkistokuva: Getty Images

Kierroksen ensimmäinen birdie syntyi vasta 12. reiällä, mutta sen jälkeen Korhonen oli kliinisen tehokas.

Mikko Korhosen kärsivällisyyttä koeteltiin torstaina golfin Euroopan kiertueen Saudi International -kilpailun avauskierroksella. Korhonen joutui taipumaan kilpailunsa ensimmäisellä reiällä (kentän 10.) tuplabogiin, eikä birdien birdietä syntynyt ennen kierroksen 12. reikää.

Mutta ei syntynyt onneksi bogejakaan, ja kun birdiehana aukesi, antoi Korhonen palaa tuutin täydeltä. Hän teki seitsemän viimeisen reiän jaksoon kuusi birdietä.

Hurjan loppukirin ansiosta Korhosen kierrostulos oli 66 (-4). Hän jakaa oman kierroksensa jälkeen kilpailussa kymmenenettä sijaa.

Kulunutta urheilujargonia käyttäen Korhonen siis jaksoi odottaa paikkaa ja laukoi, kun se avautui?

”Joo, vähän niin se meni. Alussa oli aika kujalla, kroppa ihan unessa. Löin vaan keskelle greenejä etuysin. Takalenkillä alkoi tuntumaan paremmalta ja aloin tähtäilemään jo lipulle. Kuusi hyvää birdie-paikkaa ja kuusi birkkua, käytin paikat 100 %:sti takalenkillä!”

”Näin se voi muuttua rundin aikana, ihan kokonaan eri mies heilutti mailaa eri yseillä”, Korhonen sanaili.

Jos oli Korhosen ruuti kuivaa lenkin takaysillä, niin samaa voi sanoa täydellä syyllä myös Englannin David Horseysta, joka niittasi jälkimmäisellä yhdeksiköllään seitsemän birdieä. Hän johtaa kisaa tuloksella 61 (-9).

Kisaan isolla rahalla houkutelluista staroista Bryson DeChambeau avasi urakkansa tuloksella 65 (-5). Maailmanlistan ykkösen, Dustin Johnsonin (-3) kierros vaati kaksi lyöntiä enemmän. Phil Mickelson ja Justin Rose käyttivät avauskierrokseensa 69 (-2) lyöntiä.

Saudi-Arabian kanssa väärällä jalalla ystävyyden muutama vuosi sitten aloittanut, mutta nykyään kisan uskollisiin ystäviin lukeutuva Sergio Garcia avasi kilpailunsa parissa (70).

Kisan muut suomalaiset, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki pelaavat iltapäivän lähtöryhmissä ja heidän kierroksensa on kesken.

Suomalaisten lähtöajat perjantaina (Suomen aikaa):

Kalle Samooja 6.10
Sami Välimäki 6.20
Tapio Pulkkanen 7.50
Mikko Korhonen 12.20

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje