Kjeldsen väijyy jackpotia Irish Openissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kjeldsen väijyy jackpotia Irish Openissa

Sören Kjeldsenin putteri on toiminut mallikkaasti Pohjois-Irlannissa. Kuva: Getty Images

Irlannin avointen kärki hajaantui kolmannella kierroksella, kun paalupaikkaa kisan puolivälissä jakaneista kuudesta pelaajasta vain Sören Kjeldsen (-7) piti asemansa. Juutilla on kahden lyönnin johto toista sijaa jakaviin Rafael Cabrera-Belloon ja uuden kenttäennätyksen tehneeseen Maximilian Kiefferiin.

Kjeldsenin etumatka olisi voinut olla suurempikin, mutta 16 reikää virheettömästi pelannut maailmanlistan 303:s teki loppuun kaksi bogia.

Meneillään oleva kausi on tuonut Kjeldsenille hieman enemmän valoa tunnelin päähän. Hän sijoittui Espanjan avoimissa ensimmäisen kerran kymmenen joukkoon sitten viime elokuun Tsekin turnauksen. Muita Top 10 –sijoituksia Aalborgissa syntyneelle pelaajalle ei vuonna 2014 tilastoitu.

Kauden toistaiseksi suurimmat tienestinsä (61 125 euroa) Kjeldsen kokosi viime viikolla Wentworthin kisasta. Tämän lisäksi hän on sijoittunut tällä kaudella kahdessa kisassa (Marokko ja Qatar) 15:n joukkoon.

”Taistelu kentällä on kovaa”, Kjeldsen sanoi. ”Menestystä ei ole luvassa helpolla, mutta on hienoa saada tilaisuus. Voitto täällä merkitsisi minulle kaikkea.”

”Sitä on silti liian aikaista ajatella. Takanani on paljon loistavia pelaajia, joten saan pistää parastani.”

Hienosti kisan aloittanut Kieffer katosi toisen kierroksen epäonnistumisen (76) vuoksi hetkeksi kuvasta, mutta teki nopean paluun parrasvaloihin lauantaina. Hän pelasi kolmannella kierroksella tuloksen 65, mikä on samalla Royal County Down –kentän uusi ennätys. Kieffer teki päivän mittaan seitsemän birdietä eli yhtä monta kuin kahdella ensimmäisellä kierroksella yhteensä.

Kieffer paljasti salaisen reseptinsä kovaan tulokseen: hänen ystävänsä Stephen Sweeney toimi neljä vuotta Royal County Downilla assistenttivalmentajana.

”Stephen oli mukanani harjoituskierroksella. Tämä on ehdottomasti sellainen kenttä, jossa paikallistuntemuksesta on hyötyä”, Kieffer sanoi.

Toisella kierroksella paalupaikkaa jakaneista Richie Ramsay, Bernd Wiesberger ja Tyrrell Hatton jakavat neljättä sijaa.

Isoksi vetonaulaksi Irish Openiin houkuteltu Rickie Fowler (+5) nousi 16:lla tekemänsä eaglen avulla kymmenen joukkoon, kunnes koki kierroksellaan katastrofaalisen lopun. Hiljattain PGA Tourilla voittanut World Rankingin yhdeksäs tuhlasi kahdella viimeisellä seitsemän lyöntiä, tekemällä peräjälkeen tuplaparin ja triplabogin…

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)