19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Kivi kengässä

Rory McIlroy ja Graeme McDowell World Cupissa vuonna 2011. Kuva: Getty Images.

Eurooppalaiset ovat viime Ryder Cupeissa kulkeneet menestyksen viitoittamaa polkua. Yksi vahvuuksista on ollut vahva joukkuehenki. Myös tänä vuonna jalkeille saadaan kilpailukyinen joukkue, joka puhaltaa yhteen hiileen.

Joukkueen irlantilaisella kapteenilla Paul McGinleylla on kuitenkin käsissään yksi potentiaalinen ongelma – maanmiehet Rory McIlroy ja Graeme McDowell ovat ajautuneet eri puolille ikävää oikeusprosessia.

Kyseessä on McIlroyn entistä manageritalliaan Horizon Sports Managementia vastaan nostama syyte. McIlroy syyttää Horizonia itsensä kannalta epäsuosiollisten sopimusten laadinnasta, joiden takia hän kertoo menettäneensä parin vuoden aikana noin seitsemän miljoonaa dollaria.

Horizon otti McIlroyn asiat hoitaakseen lokakuussa 2011. McIlroyn mukaan McDowellin sopimus tallin kanssa on merkittävästi parempi. Lisäksi hän katsoo, että Horizon ”oli pääasiassa kiinnostunut oman voittonsa maksimoimisesta.”

McDowell ja McIlroy ovat pelanneet yhdessä Ryder Cupin nelinpelimuotoisissa otteluissa vuosina 2010 ja 2012. Lisäksi miehet ovat pitkään olleet ystäviä myös siviilissä. Lähes kymmenen vuotta McIlroyta vanhempi McDowell on myös auttanut maanmiestään uran alkumetreillä.

Huono ajoitus

McIlroy nosti kanteen Horizonia vastaan 27.9. 2013 – päivää ennen McDowellin häitä, joihin ei osallistunut. McIlroy sanoo, että ajoituksessa oli kyse hänen omassa kisa-aikataulustaan, ei pahantahtoisuudesta McDowellia kohtaan. Horizon on tahtonut nähdä asian toisin.

McDowell on kiistänyt, että kaksikon välit olisivat rakoilleet. Rivien välistä on kuitenkin luettavissa, että tilanne hiertää kaksikon välejä.

”Olen tahattomasti päätynyt keskelle oikeusprosessia. Olen erittäin läheinen molempien osapuolien kanssa, joten totta kai nyt spekuloidaan sillä, miten prosessi vaikuttaa näihin suhteisiin, se on hankala skenaario”, McDowell muotoili.

McIlroy on käytännössä varmasti mukana syyskuussa Gleneaglesissa pelattavassa Ryder Cupissa, mutta McDowellin tilanne on epävarma.

Vuoden 2010 US Open -voittajan on pystyttävä nostamaan sijoitustaan ET:n rahalistalla tai maailmanlistalla mieliäkseen mukaan maanosien väliseen mittelöön. Kisalippu saattaa toki tulla myös kapteenin valitsemana.

Jos McDowell mukaan selviytyy, on mielenkiintoista nähdä, pelaavatko maanmiehet edelleen samassa parissa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  • Henkka M says:

    Luulisi toki Rorynkin tietävän, että liiketoiminnassa on pääosin kyse juuri voittojen maksimoinnista ja sen kuuluukin olla yrityksen intressi numero yksi. On ikävää, että pelaaja on menettänyt noinkin paljon pelimerkkejä huonon sopimuksen myötä, mutta täytyy kait henkilöllä itsellään olla viime kädessä vastuu siitä, mihin nimensä kirjoittaa.

  • Mikkis says:

    Aivan, pitäisi ainakin lukea ja ymmärtää sopimansa ja jos ei tyytyväinen soppariin, niin aina voi jättää tekemättä. Voi tietysti olla, että olisi jäänyt saamatta vielä enemmän ilman sopimusta. Suomessa jutun voittaminen Rorylta vaatisi tosi vahvaa näyttöä vilpistä eli täältä katsoen menestymisen mahdollisuudet olisivat huonot. Nakkirahoistahan Roryn osalta on kysymys kun Nike maksaa 250 miljoonaa dollaria. Parasta olisi vaan tyytyä siihen mitä on saanut ja unohtaa huonot sopparit.

  • Eckhart Tolle says:

    MIes , jonka spooni vetäisee kolmenkymmenen sentin mitaisen divotin, ei voi olla hyvä sopimusasioissa!