20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Kisaviikko-podcastin puhelinhaastattelussa CT-paikan satelliittikiertueelta pokannut Sami Välimäki

Kuva: Pro Golf Tour/ Facebook

Sarjanousu ei tyydyttänyt Sami Välimäen nälkää, vaan hän lähtee tavoittelemaan Euroopan kiertueen pelioikeutta karsintojen kakkosvaiheen kautta. Lisää aiheesta podcastissa.

Golfpisteen Kisaviikko-podcastin vieraana puhelimen välityksellä Suomen lupaavimpiin nuoriin ammattilaisiin lukeutuva Sami Välimäki.

Nuori nokialainen päätti ottaa ammattilaiseksi siirryttyään rohkean askeleen ja suunnata suomalaispelaajien suosiman Nordic League -satelliittikiertueen sijaan keskieurooppalaiselle Pro Golf Tourille tavoittelemaan paikkaa Challenge Tourille.

Välimäki kotiutui kiertueelle nopeasti ja otti Pro Golf Tourilla kauden aikana kolme voittoa, joiden myötä hän lunasti itselleen paikan Challenge Tourille. Saavutuksen poikkeuksellisuutta aleviivaa sekin, että ennen Välimäkeä samaan on Pro Golf Tourilla yltänyt ainoastaan kaksi muuta pelaajaa.

Maailmanistalla Välimäki on noussut viidenneksi parhaaksi suomalaiseksi. Edellä ovat ainoastaan pääkiertueella pelaavat Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu.

Välimäki sanoo suoraan, että tavoite on pelata mahdollisimman pikaisesti Euroopan kiertueella. Paikkaa pääkiertueelle Välimäki tulee hakemaan vielä tänä syksynä Euroopan kiertueen karsinnoista. Sinne hän voi lähteä ilman suuria paineita, kun taskussa on vahva pelioikeus Challenge Tourille ensi kaudeksi.

Podcastissa asiaa myös Kalle Samoojan kakkossijasta sekä Challenge Tourin suomalaisten tilanteesta. Sami Välimäen haastattelu alkaa ajassa 3,00.

Lue seuraavaksi: EM-kultamitalistit Välimäki ja Myllymäki debytoivat helmikuussa ammattilaisina

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje