7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samoojalla selvät suunnitelmat pakollisen, mutta harmillisen kisatauon varalle

Kalle Samooja ymmärtää kisojen perumiset, mutta harmittelee, että joutuu keskeyttämään hyvin alkaneen kauden.

Monien muiden urheilulajien tavoin koronaviruksella on vaikutuksensa myös golfiin ja Euroopan kiertueeseen. Useita kilpailuja on peruttu, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että seuraava Kalle Samoojan kalenterissa oleva kilpailu on huhti- ja toukokuun vaihteessa Espanjassa pelattava Andalucia Masters.

”Se on ensimmäisenä vastassa, mutta voidaan hyvin perua. Jos se perutaan, seuraava potentiaalinen kilpailu olisi Made in Denmark Tanskassa toukokuun lopussa”, Samooja pohtii tiedotteessa.

Tähän mennessä Euroopaan kiertueella on peruutettu Kenian, Intian, Malesian ja Kiinan kisat. Alkutekijöissään olevan kauden äkillinen pysähtyminen luonnollisesti harmittaa Samoojaa,

vaikka hän tilanteen hyvin ymmärtääkin.

”Tilannetta ei voi vähätellä millään lailla. Golfkilpailuissa on väkeä ja isoa porukkaa ei voi yhteen läjään vetää. Muita vaihtoehtoja ei ole”, hän sanoo.

”Aikamoinen into olisi kuitenkin pelata, kun peli on nyt ollut  mallillaan. Nyt on pakollinen off season, ja sitten pitää virittää äijää kuntoon.”

Toistaiseksi määrittelemätön tauko luo epävarmuutta myös tulevaisuuden pelioikeuksiin, maailmanlistaan ja niin edelleen. European Tour ei toistaiseksi ole kertonut, mitä tapahtuu, mikäli kauden jatko lykkääntyy tai katkeaa tähän. Epävarmaa on myös se, miten

tilanne vaikuttaa kilpailukalenteriin. Suunniteltuja kilpailuja voi pudota pois paitsi koronavirusepidemian rajaamisen takia, myös sen aikaansaamien taloudellisten syiden johdosta.

”Epävarmoja aikoja eletään pelien suhteen. Tourilta odotetaan ulostuloja. Jännä nähdä miten käy.”

”Epävarmuus luo vaikeutta, kun on tottunut suunnittelemaan kalenteria pidemmälle. Nyt on vaan tärkeää pitää itsensä pelikunnossa ja terveenä. Suomi ei ole optimaalinen olosuhteiltaan, mutta onneksi Kultarannassa on sali ja golfsimulaattori. Matkustamaan ei ole järkeä lähteä”, Samooja kertoo.

”Ei tässä tauolla kuitenkaan puoltatoista kuukautta Netflixiä katsella kotona. Piltzin (Mika) kanssa kyllä ajattelimme kalassa käydä”, Samooja naurahti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje