Kirk ja Horschel kärjessä Tour Championshipissä - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kirk ja Horschel kärjessä Tour Championshipissä

Chris Kirk (vas.) ja Billy Horschel pelasivat hyvällä huumorilla ja ilman veristä kilpailua, vaika Fed Ex Cupin kohtalo saatetaan ratkaista heidän kesken. Kuva Getty Images.

Bogit kierroksellaan välttäneet Chris Kirk ja Billy Horschel jakavat ensimmäisen sijan Fed Ed Cupin kauden viimeisessä kilpailussa Tour Championshipissä avauspäivän jälkeen.

Kaksikko pelasi tuloksen neljä alle (66). Kumpikin vie voitolla koko cupin, sillä he ovat rankingissa viiden parhaan joukossa sijoilla 1 ja 2, ja pelasivat siksi eilen samassa ryhmässä.

Horschelilla on kisassa ylimääräistä jännitettävää. Hänen vaimonsa on viimeisillään raskaana ja saattaa synnyttää pian. Horschel on kuitekin päättänyt pelata kisan loppuun, kävi miten kävi.

”Siitä kävimme lyhyen keskustelun, otin sen puheeksi, mutta vaimoni totesi: sinä jäät!”

East Laken kenttä kapeine väylineen, tuuheine raffeineen ja kovine viheriöineen oli juuri niin kova testi kuin odotettiinkin, eikä todellisia huippukierroksia nähty.

Karkumatkalle kärkikaksikko ei päässyt, sillä tuloksessa kolme alle on neljä pelaajaa: Patrick Reed, Jason Day, Jim Furyk ja Bubba Watson.

Rory McIlroy on kilpailussa 11. sijalla. Eroa kärkeen on kuitenkin vaivaiset kolme lyöntiä. Niiden kiriminen ei ole mahdottomuus, mutta edellyttää etenkin draivipelissä täysin toisenlaista suoritusvarmuutta, kuin mitä pohjoisirlantilainen eilen esitti.

McIlroy päätyi taiteilemaan kakkoslyöntiään eriskummallisista paikoista usein, sillä avaukset osuivat ladulle vain 36 prosenttisesti.

Roryn parina pelannut Bubba Watson onnistui avaustensa kanssa paremmin. Väylällä päätyi joka toinen, mutta hurja 323 jaardin eli 295 metrin keskipituus oli täysin omassa luokassaan.

Watson oli pelaamassa kovaa kierrosta, mutta tupla reiällä 13 ja bogi väylällä 18 jättivät hänet lyönnin päähän kärjestä.

Eurooppalaisista kymmenen kärkeen ei mahdu ketään. Sergio Garcia on McIlroyn tapaan 11. Justin Rose jakaa 23. sijaa ja Martin Kaymer on sijalla 25.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje