Kim Koivu ei aio pidätellä kolmannella kierroksella. Kuva: Tomi Natri.
Challenge Tour | Kilpagolf |
10.8.2018

Kim Koivulla syytä hymyyn Vierumäellä – ” Voitto on luonnollinen tavoite viikonloppuna”

Eagle viimeisellä kruunasi Koivun (65,-7) huipputuloksen, myös Antti Ahokas on kärkikymmenikössä ennen iltapäivän pelejä.

Keliolosuhteet olivat Vierumäki Finnish Challengessa kahden ensimmäisen päivän aikana reiluja. Aamupäivät iltapäiviä tyynempiä, joten tältä osin arpa oli oikeudenmukainen.

Kim Koivu (70-65,-9) oli yksi seitsemän alle pelanneista. Kierros päätyi 469 metrisellä (kentän yhdeksäs) reiällä eagleen. Kovaan myötätuuleen Koivu löi noin 325 metrisen avauksen. Viheriön etureunassa olleelle lipulle matkaa jäi 137 metriä, jonne hän lennätti pallonsa PW kädessään. Kolmas lyönti upposi noin kahden metrin päästä.

”Se oli päivän huippuhetki. Kokonaisuus oli hyvä, löin paljon mainioita lähestymisiä ja pistin varmasti lyhyiltä matkoilta putteja pussiin.

Kisaa johtaa Australian Dimitrios Papadatos (-11), lyönnin päässä hänestä on jo neljä kierroksensa lopettanutta pelaajaa.

Koivu jakoi seitsemättä sijaa lähdettyään lounaan jälkeen rangelle, Antti Ahokkaan yhteistulos (-8) oikeutti yhdeksänteen sijaan.

Antti Ahokas on kamerankin edessä velmu karjalainen.
Kuva: Tomi Natri

Suomalaisista jatkoonpääsyn varmistivat jo identtiset tulokset (73-68,-3) tehneet Oliver Lindell ja Lauri Ruuska.

Kalle Samooja (-6) ja Roope Kakko (-4) rakentelevat kiriään iltapäivällä. Muut 14 suomalaista ovat jo joko urakkansa lopettaneet, tai kesken toista kierrostaan rajan väärällä puolella.

Kehitystyötä tehdään myös kauden aikana

Kim Koivu on tehnyt usean vuoden ajan yhteistyötä portugalilaisen David Silvan kanssa.

”Lähes päivittäin työskentelemme rangella kehittääksemme svingiäni. Tulokset näkyvät usein viiveellä. Emme kuitenkaan herkistele kisakaudellakaan, tämä on pitkä prosessi”, Koivu kuvailee.

CT:n listalla yhdeksäntenä oleva Kim Koivu ei myönnä kohdistavansa huomiota listasijoitukseensa.

”Pidän enemmän Kallen (Samooja) ajatuksesta saada 100 000 euroa kasaan. Kalle on auttanut minua käytännössäkin hyvin paljon Challenge Tourin tavoille oppimisessa.”

Viikonlopun tavoitteen hän ilmoittaa kiertelemättä.

”Olen niin kilpailuhenkinen, että aina lähden voittamaan. Se on mahdollista saavuttaa hyvällä valmistautumisella, huolella luodulla pelikirjalla ja onnistuneella pelillä.”

Samooja ja Koivu ovat jo ansainneet yli 60 000 euroa Challenge Tourilla. Ykköstila Vierumäellä käytännössä varmistaisi paikan European Tourille kaudelle 2019.

Edellisestä isäntämaan pelaajan voitosta Suomessa  on aikaa 14 vuotta.

Artikkelia muutettu klo 20.55 : Isäntämaan pelaajan voitosta Suomessa…

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Ne vaan nämä erikoistoimittajien juttujen taso on tätä…….

Jutun lopussa mainitaan, että ”edellisestä suomalaisvoitosta Challenge tourilla on aikaa 14 vuotta”. Ei siitä taida olla aikaa vielä 14 viikkoakaan, kun Kim Koivu viimeksi voitti. Tarkoitettiinkohan siinä edellistä suomalaisvoittajaa CT:llä Suomen maaperällä?

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.