15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kim Koivulla rautainen kierros Münchenissä – kiilasi lyönnin päähän kärjestä

Kim Koivu on pelannut kaksi ensimmäistä päivää erinomaisesti Saksan ET-turnauksessa. Kuva: Getty Images

Koivu täräytti toisella kierroksella seitsemän birdieä. Hän eteni ainoana suomalaisena jatkokierroksille.

Kim Koivu oli loistavalla pelituulella Golfclub München Eichenried -kentällä meneillään olevan Euroopan kiertueen turnauksen toisella kierroksella. Hän pelasi lauantaina tuloksen 66, ja on noussut tässä vaiheessa upeasti toiselle sijalle.

Kisan puolivälissä kokonaistilanteessa kahdeksan alle oleva Koivu viimeisteli aamulla kesken jääneen avauskierroksen tekemällä yhden birdien ja kolme paria. Toisella kierroksella helsinkiläinen laittoi haarniskan päälle ja ryhtyi tositoimiin.

Hän teki virheettömällä etuyhdeksiköllä kolme birdieä, eikä hellittänyt tahtiaan sisääntulossakaan. Kierroksen viimeinen kolmannes sisälsi neljä birdieä, yhden parin ja päivän ainoan bogin.

Koivu on johdossa olevaa, toisella kierroksella tuloksen 65 pelannutta Etelä-Afrikan Christiaan Bezuidenhoutia lyönnin verran perässä.

Menestys BMW International Openissa olisi Koivulle enemmän kuin tervetullut. Yllettyään Hongkongin kilpailussa marraskuussa yhdeksänneksi, ovat hyvät sijoitukset sittemmin kiertäneet hänet kaukaa. Kauden toiseksi paras sijoitus on tammikuulta Dubaista, missä Koivu oli 38:s. Kauden 17 kilpailusta lähes puolet on päättynyt karsiutumiseen.

Tapio Pulkkanen (par), Kalle Samooja (-1) ja Mikko Korhonen (par) karsiutuivat jatkokierroksilta.

”Nopea visiitti Saksaan. Ei ollut oikein mitään peliä nyt, koko ajan siinä cut-rajalla palloiltiin. Tämä kenttä ei oikein koskaan ole istunut silmään, joten sinänsä ei yllättänyt neljän viikon jälkeen. Kohti seuraavia haasteita”, Korhonen kommentoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)