Kim Koivu valmis menestymään EM-kisoissa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Kim Koivu valmis menestymään EM-kisoissa

Kim Koivu sai opiskelunsa päätökseen Georgiassa. EM-kisojen lyöntipeliosuus käynnistyy tiistaina.

Yhteensä 16 maata on päässyt mukaan amatöörien EM-kisojen pääsarjaan. ”Divarikisat” pidetään samanaikaisesti Puolassa.

Ruotsi on Euroopan maista menestyksekkäimpiä amatööripuolella, samalla myös yksi aktiivisimmista arvokisojen järjestäjistä. Tämänvuotisiin kilpailuihin liittyy isäntien puolella valtavia odotuksia, sillä joukkueen supertähti Marcus Kinhult lukeutuu kuumimpiin amatööripelaajiin maailmassa.

Miki Kuronen ja Linus Väisänen ovat ennakkoon Suomen joukkueen vahvimmat lenkit.

Miki Kuronen ja Linus Väisänen ovat ennakkoon Suomen joukkueen vahvimmat lenkit.

Odotuksista ja ruotsalaisesta golfkulttuurista kertoo paljon se, että kilpailujen päätöspäivästä on lauantaina suora TV-lähetys.

EM-kisat pidettiin edelliskaudella Linna Golfissa. Suomen joukkueen tavoite päästä pelaamaan mitaleista kariutui selkeästi jo lyöntipelivaiheessa. Putoaminen divariinkin oli hyvin lähellä.

Halmstadiin matkustaneesta joukkueesta Miki Kuronen, Kristian Kulokorpi, Lauri Ruuska ja Linus Väisänen olivat jo Hämeenlinnassa mukana. Uusina pelaajina ovat rivissä Nordcenterin Kim Koivu sekä Lahden Golfin Mikko Lehtovuori.

Kim Koivu on melkoinen kummajainen taustansa puolesta. Hän aloitti lyömisen Paloheinässä 15-vuotiaana, pelaaminen käynnistyi tätäkin myöhemmin. Koivu oli erittäin lupaava jalkapalloilija HJK:n joukkueissa, menestystä tuli myös salibandyssa.

Golf vei kuitenkin näistä lajeista voiton. 24-vuotiaana Koivu lukeutuu ikänsä puolesta EM-kisoissa kaikki pelaajat huomioiden vanhempaan puoliskoon, mutta kehittymisvuosia on toivottavasti keskimääräistä enemmän edessä.

”Henoa päästä tähän tiimiin. Staffanin (Johansson) kanssa joukkue on määritellyt tavoitteeksi lyöntipelien kautta kahdeksan ensimmäisen joukkoon nousemisen. Uskon, että se on täysin mahdollista, mutta vaatii varmasti onnistumista laajalla rintamalla”, hän arvelee.

Koivu on tehnyt kaksi vuotta yhteistyötä Nordcenterin valmentajan David da Silvan kanssa. Työ kantoi hedelmää edellistalvena, jolloin Koivu voitti yhden merkittävän kisan ( Sun Belt Conference). Kotimaahan palattuaan hän oli paras FT:n Nordcenterin kisassa. Muissakin tapahtumissa Koivu on kisaillut kärkipaikoista.

”Aika tasaiseksi luonnehtisin itseäni pelaajana. Jos jotain vahvuuksia pitää nimetä, ottaisin esiin putin ja lähipelin kokonaisuutena”, hän määrittelee.

Kesän ja syksyn kilpailurumban jälkeen on edessä armeija. Tulevaisuuden ammatti ei yllätä.

”Ammattilaiseksi uskon siirtyväni kun sopiva hetki tulee.”

Naiset, tytöt ja pojat ovat kertaalleen onnistuneet voittamaan mitalin EM-kisoista. Miehiltä tämä menestys puuttuu. Nousu tiistain ja keskiviikon lyöntipeleissä kahdeksan joukkoon olisi kova suoritus ennakko-odotuksiin nähden kova suoritus.

Halmstadissa pelattiin samat kisat vuonna 1985. Tuolloin Erkki Välimaa oli henkilökohtaisessa lyöntipelissä koko pelajakatraan paras yhdessä ruotsalaispelaajan kanssa. Mukana taistossa olivat mm. Colin Montgomerie sekä Jose-Maria Olazabal.

Teemu Tyry

EM-kisat, Halmstad

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)