15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kim Koivu putosi kärjen kyydistä Saksan ET-kilpailussa - "Tänään ei oikein osuttu kenttään"

Lauantai ei ollut Kim Koivun päivä Golfclub München Eichenried -kentällä. Kuva: Timo Teräväinen

Koivun peli oli pitkin päivää tahmean oloista. Videolla Koivun tuoreet kommentit.

Kim Koivun (-6) menestyshaaveet kärsivät kolauksen Münchenissä meneillään olevassa BMW International Openissa. Top 3:sta kolmannelle kierrokselle lähtenyt Koivu pelasi lauantaina tuloksen 74 ja putosi 19. sijaa jakavien joukkoon.

Tuloskortin ensimmäinen parista poikennut merkintä oli viitosen tuplabogey, Koivun lyötyä avauksensa pahasti vasemmalle. Hän korjaili asemiaan kahdella nopealla birdiellä, jota seurasi kaksi peräkkäistä bogia.

Toisen kolmanneksen loppuun Koivu teki vielä yhden birdien ja bogeyn, kunnes tehtaili 13:lla päivän neljännen ja viimeisen birdiensä.

”Päälle” avattavalla 16. reiällä Koivun tiilyönti vaikutti nousevan liian korkealle ja pallo putosikin lyhyenä viheriön edustalla olevaan lampeen. Reikätulos viisi tuntui Golfclub München Eichenried -kentän selkeimpiin ”birdie-automaatteihin” lukeutuvalla 16:lla isolta lukemalta.

”Tänään ei oikein osuttu kenttään, oltiin vähän siellä raffin puolella koko päivä. Kolme rangaistuslyöntiä tuli, ja se ei ole ikinä hyvä. Mutta putti- ja lähipeli oli hyvää, että saatiin tulos pysymään jossain määrin hyvänä”, Koivu sanoi.

”Eilen saatiin pidettyä pallo oikealla puolella ja saatiin vähän putteja. Nyt oli myös tuulisempi päivä.”

Helsinkiläinen sai kunnian pelata kierroksensa kenties uransa suurilukuisimman yleisön edessä. Hän teki lauantaina seuraa kotiyleisön isolle suosikille Martin Kaymerille päivän viimeisessä ryhmässä.

”Meillä oli hyvää juttua Martinin kanssa. Opin häneltä jotain uuttakin. Katsotaan, jos saataisiin huomenna vähän kovempi tulos aikaiseksi.”

Kaymer (-8) oli vielä nihkeämmällä pelituulella tehden koko päivänä vain yhden birdien. Tulos 75 pudotti saksalaisen kärkipaikalta top 10:n ulkopuolelle.

Johtopallon kolmas pyörä, Christiaan Bezuidenhout, säilytti näköyhteyden kärkeen ollen kaksi lyöntiä johtoon siirtynyttä Jordan Smithiä (-13) perässä.

Englantilainen jahtaa uransa toista voittoa Euroopan kiertueella ja Saksan maaperällä, sillä uran avausvoitto tuli vuoden 2017 European Openissa Hampurissa.

”Pidän Saksasta. Missasin kauden ensimmäisen cutin Tanskassa pari viikkoa sitten. Peli tosin näytti silloinkin hyvältä. Minulla on ollut hyvä tuntuma jo pidempään, joten odotan innolla huomista”, Smith sanoi.

Smithillä ei ole kärjessä liiemmin tilaa hengittää, sillä hänen maanmiehensä Matthew Fitzpatrick ja lupaava itävaltalainen Matthias Schwab kärkkyvät lyönnin päässä. Jälkimmäiset jakoivat tuloksellaan 65 päivän kovinta noteerausta.

Pohjoismaalaisista Ruotsin Sebastian Söderberg (-10) on parhaana jaetulla kuudennella sijalla.

Münchenin turnauksen muut suomalaiset, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen eivät selvittäneet karsintarajaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje