Kim Koivu iski Prahassa kärjen kantaan huipputuloksella - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kim Koivu iski Prahassa kärjen kantaan huipputuloksella

Kim Koivu sai mahtavan alun Tsekin turnauksessa. Kuva: Getty Images

Koivu latoi virheettömällä kierroksellaan puoli tusinaa birdieä. Myös Mikko Korhosen avauspäivä sujui tasapainoisesti.

Kim Koivu oli erinomaisella pelituulella Albratross Golf Resortin kentällä käynnistyneessä Czech Masters -turnauksessa. Hän teki kentän molemmilla puoliskoilla kolme birdieä, ja on parhaillaan tuloksellaan 66 (-6) jaetulla toisella sijalla.

Koivun edellä on vain kisan johtopaikkaa yksin hallussaan pitävä Etelä-Afrikan Erik Van Rooyen.

Upeasti kolme voittoa Challenge Tourilla ottaneen Koivun ensimmäinen kokonainen kausi Euroopan kiertueella ei ole ollut helppo. Hän aloitti lupaavasti yhdeksännellä sijalla Hongkongissa, mutta sen jälkeen on tullut enemmän tai vähemmän lunta tupaan.

Hongkongin onnistumisen ohella hänellä on vain yksi top 20 -sijoitus oltuaan BMW International Openissa 16:s. Karsiutumisia tai keskeytyksiä on kymmenen.

Koivu vaihtoi kauden edetessä caddieta ja heinäkuussa valmentaja Daniel Da Silva vaihtui Timo Rauhalaan.

Mikko Korhosen kierros sujui torstaina 70 (-2) lyönnillä. Sillä heltiää Prahassa pelattavassa European Tourin Czech Masters -turnauksessa jaettu 25 sija, kun viimeiset peliryhmät odottavat vielä pääsyä kentälle.

Kierroksensa Albatross Golf Resortin kentän 10. tiiltä aloittanut Korhonen teki ensimmäisen birdiensä seitsemännellä (kentän 16.) reiällä. Hän siirtyi toisen kenttäpuoliskon avanneella eaglella tilanteeseen kolme alle, mutta ei välttynyt kierroksen loppupuolella virheiltä.

Helsinkiläiselle kirjattiin bogey 15. reiällä (kentän 6.) jonka hän kuittasi välittömästi birdiellä. Tätä seurasi toinen bogey muokaten päivän lopulliseksi saldoksi -2.

Korhosen esitys oli kaikkiaan tasapainoinen, eikä kukonlaulun aikaan ajoittunut ylösnousu saanut otetta herpaantumaan.

”Hyvä päivä oli tänään. Olin hyvin hereillä jo alussa, vaikka herätys oli kello 4.45. Löin hyvin palloa, mutta en juuri saanut putteja sisään. Vähän haastavat griinit lukea mulle – pientä greiniä pinnassa”, hän sanoi.

”Tunne on hyvä, täytyy vain laittaa luottamus kohdalleen.”

Myös Tapio Pulkkasen kierros on sujunut mainiosti. Hän on kuuden reiän jälkeen kolme alle, ja mahtuu tässä vaiheessa top 15:een. Kolme reikää pelannut Kalle Samooja on tilanteessa yksi yli.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje