Kim Koivu 11:s – muilla suomalaisilla tahmea päätöspäivä Czech Mastersissa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kim Koivu 11:s – muilla suomalaisilla tahmea päätöspäivä Czech Mastersissa

KIm Koivu sai tervetulleen onnistumisen Tsekin ET-kilpailussa. Kuva: Getty Images

Koivu ylsi Prahassa kauden toiseksi parhaaseen sijoitukseensa.  

Kim Koivu venyi Prahassa sunnuntai-iltapäivänä päättyneen Czech Masters -kilpailun parhaaksi suomalaiseksi. 68 lyöntiä neljänteen kierrokseen käyttänyt Koivu sai 72 reiän tuloksekseen 276 (-12), mikä riitti mukavasti jaettuun 11. sijaan.

Päivän neljänneksi kovinta tulosta jakanut Koivu takoi tuulisena päivänä kuusi birdieä, joista neljä tuli virheettömällä etuysillä. Sisääntulon saldo oli kaksi birdieä ja kaksi bogia.

Hän sijoittui kauden ensimmäisessä kilpailussaan, Hong Kong Openissa, yhdeksänneksi, mutta tämän jälkeen tie kävi ohdakkeiseksi. Ennen Prahan turnausta Koivu oli karsiutunut tai keskeyttänyt kymmenessä turnauksessa.

Ainoa top 20 -sijoitus oli peräisin juhannusviikolla tulleesta Münchenin kilpailusta. Lähes kaikki loput  jatkopaikan avanneista kisoista oli kuitenkin päättynyt sijan 40 heikoimmalle puolelle, joista ei Race to Dubai -pisteitä liiemmin heru.

Koivu veti esityksistään omat johtopäätöksensä ja teki radikaaleja muutoksia lähipiirissään. Caddie Daniel Silva vaihtui Daniel Clarkeen ja tämän jälkeen sai mennä myös valmentaja David Da Silva. Hänen paikalleen siirtyi puolestaan Timo Rauhala.

Helsinkiläisessä on potentiaalinsa, minkä hän on jo näyttänyt lyhyellä ammattilaisurallaan useampaan kertaan. Toivottavasti Prahan turnauksen onnistuminen antaa virtaa ja uskoa syyspuolen tärkeisiin koitoksiin, joissa panoksena on ennen kaikkea kortin uusiminen seuraavalle kaudelle.

Mikko Korhonen ei yltänyt toivomaansa suoritukseen kilpailun neljännellä kierroksella. Käteen jäi kahteen edelliseen päivään nähden kymmenen lyöntiä heikompi tulos, 77, ja hän putosi top 10:stä jaetulle 39. sijalle.

Korhonen teki ensimmäisen birdiensä toisella reiällä, mutta se ei käynnistänyt samanlaista onnistumisten putkea kuin lauantain kierroksen alussa. Etuysin päätteeksi tullut birdie kuitenkin paikkaili aiemmin ulosmenossa tullutta kahta bogia.

Albatross Golf Resortin kentän rei’illä 10–18 kolme päivää virheettömästi esiintynyt Korhonen ei saanut päätöspäivänä otetta takaysistä. Hän pelasi reiät 11–12 yhteensä kolme yli ja teki sisääntulon toisen tuplabogeyn 16. reiällä.

Päivän kolmas birdie näki päivänvalon toiseksi viimeisellä, kunnes virheiden sävyttämä kierros päättyi 18. reiän bogey-tulokseen.

”Ihan ok-kisa oli. Pari kolme hyvää rundia, mutta tänään oli ihan kuraa – minkäs teet. Mutta paras suoritus kautta aikojen täällä Tsekissä”, kokonaistulokseen 281 (-7) päätynyt Korhonen sanoi.

Vaikka Korhosella oli finaalikierroksen alla toisenlaiset tavoitteet, ei hän lopulta ollut kovin pahoillaan kilpailun lopputulemasta.

”Oikeastaan jäi pelkkää hyvää mieleen: löin hyvin ja puttasin pääosin hyvin. Tänään oli kova tuuli, ja siihen en vain päässyt sisään.”

Vaikka neljäs kierros oli Mikko Korhosen mielestä ”kuraa”, jäi hänelle myönteinen kuva Tsekin kilpailusta. Kuva: Getty Images

Korhonen on osallistunut jokaiseen kuuteen Prahan ET-kilpailuun. Aiemmin jatkopaikka oli irronnut vain vuoden 2016 kisassa, jossa hän oli 62:s. Parannusta tuli siis tällä viikolla reilusti.

Samaa sijaa Korhosen kanssa jakanut Tapio Pulkkanen uhkui lauantaina onnistuneen range-harjoittelun jälkeen nousupyrkimyksiä tuloslistalla, mutta kiri jäi piippuun.

Tänään tulikin turpaan sitten ihan huolella.

”Alussa olin melko hyvin pelin päällä, sain paljon paikkoja ja muutama birdie meni vierestä ohi. Par-viitoset menivät viikonloppuna hieman vihkoon. Myöskään puttaaminen 3–5 metrin sektorilta ei tänään kulkenut. Griinit olivat vaikeita lukea ja tänään tuuli toi oman mausteensa”, Pulkkanen sanoi.

”Hattu-Tapio” näki kisassa Korhosen tavoin myös paljon positiivista.

”Tässä viikossa oli paljon hyvää, ja uskon, että ensi viikolla on entistä parempi lyönti päällä.”

Suomalaisista heikoimmin sijoittui Kalle Samooja (-5), joka joutui tyytymään jaettuun 51. sijaan.

”Tänään tulikin turpaan sitten ihan huolella. Alusta asti oli marginaalitapaukset väärään suuntaan. Vanhassa divotissa kerran, ja pikkaisen raffin puolella moni avaus. Sieltä ei tätä kenttää selätetä tässä tuulessa”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Hänkään ei jäänyt vaisusta päätöspäivästä huolimatta pahemmin harmittelemaan tapahtunutta.

”Peli tuntuu kuitenkin ihan hyvältä, joten jatketaan tästä.”

Korhonen jättää ensi torstaina Göteborgissa käynnistyvän Scandinavian Invitation -kilpailun väliin, mutta osallistuu seuraavalla viikolla Sveitsin Crans Montanassa pelattavaan European Mastersiin. Kaikki muut kolme suomalaista ET-pelaajaa matkustavat ensi viikoksi Ruotsiin.

Czech Mastersin voiton otti Thomas Pieters (-19). Eroa toiseksi sijoittuneeseen Espanjan Adri Arnausiin kertyi yksi lyönti. Arnaus laittoi vielä 18. viheriöllä pientä painetta Pietersin suuntaan upotettuaan pitkän birdie-putin. Metrin pituinen voittoputti oli lopulta neljännen ET-voittonsa ottaneelle 27-vuotiaalle belgialaiselle muodollisuus.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje