Kilpailun työntekijä oli saada mailasta, kun espanjalainen veri kuohahti Memorial Tournamentissa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kilpailun työntekijä oli saada mailasta, kun espanjalainen veri kuohahti Memorial Tournamentissa

Jon Rahm ei ole ollut tällä viikolla parhaimmillaan Muirfield Village Golf Clubin kentällä. Kuva: Getty Images

Jon Rahm sekoili suosikkikentällään, jolla hän epätoivoisesti yrittää korjata viimevuotisen ”vahingon”.

Jon Rahm iski perjantaina toisen (kentän 11.) reiän avauksensa lipun tasalle viheriön vasemmalle puolelle. Pallo kuitenkin spinnasi taaksepäin valuen alamäkeä kauas reiästä griinin etuosaan. Tämä ei Rahmia tyydyttänyt vaan hän viskasi harmistuneena mailansa, joka oli osua lähellä mikrofonia kantaneeseen kilpailun työntekijään. Rahm pyysi naiselta välittömästi anteeksi typerää reaktiotaan ja aiheuttamaansa läheltä piti -tilannetta.

Espanjalainen on Dublinissa Ohiossa meneillään olevan PGA Tourin kisan puolivälissä 24:ntenä kokonaistilanteessa -2. Matkaa Memorial Tournamentin kärjessä jatkavaan Cameron Smithiin on kuusi lyöntiä.

Rahm on kahtena edellisenä vuonna dominoinut tapahtumia Muirfield Village Golf Clubin kentällä. Hän voitti kilpailun vuonna 2020 kolmen lyönnin erolla seuraavaan, vaikka pelasi viimeisellä kierroksella heikosti. Viime vuonna Rahm oli Memorialissa 54 reiän jälkeen kuuden lyönnin karkumatkalla, kunnes hän sai tietää koronatartunnastaan, ja joutui keskeyttämään.

Maailmanlistan kakkonen on kovan savotan edetessä, mikäli hän aikoo korjata viimevuotisen vahingon. Mailanheiton kaltainen turhautuminen kuitenkin kertoo, ettei Rahm ole tällä hetkellä täysin balanssissa itsensä ja pelinsä kanssa.

Vaikka Mexico Openissa voitto huhti-toukokuun vaihteessa tulikin, on Rahm ollut tämän vuoden isoissa turnauksissa kaukana parhaastaan. Masters Tournamentissa tuli 27. sija, PGA Championshipissä ja Players Championshipissä hän ei mahtunut edes 40 parhaan joukkoon.

Oli siinä ainekset isompaankin katastrofiin.

Kaiken kruunuksi Rahm löi toisen kierroksen 11. (kentän 2.) reiällä soketin, mutta selvisi bogilla. Hän sanoi, että svingi ei tunnu tällä hetkellä hyvältä, ja laittoi soketin tämän piikkiin.

”Pallo oli jalkojen alapuolella. Paikka ei tuntunut mukavalta ja oli vielä tuuliset olosuhteet. Yritin lyödä matalan lyönnin, mutta siitä puuttui kokonaan päättäväisyys. Oli siinä ainekset isompaankin katastrofiin. Ajattelin, että pallo menee out of bounds, ja teen ainakin seiskan”, Rahm sanoi.

Tapaus viihdytti ainakin Justin Thomasia, joka irvaili Rahmille Twitterissä. Hän löi voittamansa PGA Championshipin viimeisellä kierroksella soketin, ja mietiskeli tuolloin, mahtoiko olla ensimmäinen major-voittaja, joka kokee päätöspäivänä tämän viheliäisen lyönnin.

Lue seuraavaksi: Masters-voittaja liputettiin tylysti ulos PGA Tourin kilpailusta luvattoman pelivälineen vuoksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje