26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kilpailu kiristyy Colonial Country Clubilla

Hideki Matsuyama jakaa Colonialissa johtopaikkaa tilanteessa -7.Kuva: © Getty Images

Forth Worthissa meneillään olevan PGA Tourin kisan päätöskierroksella on luvassa todellinen shoot out -päivä; neljä pelaajaa jakaa kilpailun kärkipaikkaa 54 reiän jälkeen ja kuusi muuta on heistä lyönnin etäisyydellä. Ja ei sillä, ettei tuleva voittaja voisi olla kuka tahansa 24 ensimmäisen joukossa oleva pelaaja. He ovat kaikki kolmen lyönnin sisällä kärkinelikosta.

David Toms, Chad Campbell, Chris Stroud ja Hideki Matsuyama jakavat Crowne Plaza Invitational -turnauksen paalupaikkaa kokonaistilanteessa seitsemän alle. Kun lähellä on niin monta takaa-ajajaa, heillä ei luonnollisesti ole varaa virheisiin sunnuntaina.

”Huomenna on vedettävä niin kova kierros kuin mahdollista. Sillä tämän kilpailun luultavasti voittaa”, pohdiskeli viidettä sijaa jakava Tim Clark (-6).

”Peli on täysin auki”, Jordan Spieth (-4) sanoi. ”Minä pystyn siihen. Starttaan kierrokselle lähes kaksi tuntia aikaisemmin kuin johdossa olevat pelaajat. Hyvällä esityksellä voin aiheuttaa pelkoa kärkipään kavereiden keskuudessa.”

Yleensä kärki on Colonialissa kolmen kierroksen jälkeen toistakymmentä lyöntiä alle parin. On mentävä 90-luvun puolelle, löytääkseen edellisen 54 reiän jälkeen paalulla olevan pelaajan, jonka saldo oli alle -10.

Arviot tavallista huonommasta tulostasosta vaihtelevat hankalasta tuulesta koviin väyläalustoihin, jotka rullauttavat pallon helposti karheikkoon. Jotkut tekivät lauantaina toki koviakin tuloksia; mm. Kevin Chappell nousi 63 lyönnin kierroksellaan 60. sijalta viiden joukkoon.

Chappell hyötyi kolmannen kierroksen aikaisesta lähtöajastaan tyynemmän sään vuoksi. Tämä saattaa olla myös sunnuntaina avaintekijä. Esimerkiksi Jordan Spiethin tasoinen pelaaja pystyy lyömään Colonialissa tuulettomassa kelissä vaivatta kymmenen alle -tuloksen, kun hyvä puttipäivä osuu kohdalle…

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje