[6][5]
Kilpagolf

Toni Hakulalle ammattilaisuran ensimmäinen voitto

Espoolainen aloittaa parin viikon kuluttua kautensa ”latinokiertueella”.

Vuodesta 2014 ”paidattomien sarjassa” pelannut Toni Hakula koki tiistaina iloisen hetken, kun hän kuittasi Dallasin pohjoispuolella Bridlewood Golf Clubilla käydyssä kilpailussa uransa ensimmäisen ammattilaisvoiton.

Austinissa asuva Hakula (-16) oli Pohjois-Texasin kiertueen (NTPGA Players Tour) kilpailussa omaa luokkaansa, sillä kakkostilan jakaneet USA:n Bryce Alley, Ranskan Cyril Bounior ja USA:n Ian Davis hävisivät hänelle viidellä lyönnillä.

36 reiän kilpailussa kierrostulokset 61–67 pelannut Hakula tienasi voitostaan palkintorahaa 4400 dollaria.

”Peli on kaikinpuolin aika hyvin paketissa, tästä on hyvä lähteä kahden viikon kuluttua latinokiertueelle”, Hakula sanoi.

Hakula sai tammikuun puolivälissä rajoitetun kortin PGA Tour Latinoamerica -kiertueelle. Se avaa Jordan Spiethin entiselle opiskelu- ja college-golf-joukkuekaverille osallistumisoikeuden kauden ensimmäisen puoliskon kaikkiin turnauksiin.

Hänellä oli hallussaan sekä latinokiertueen että Kanadan MacKenzie Tourin rajoitetut pelioikeudet kaudella 2016, mutta pelaaja ei pystynyt tuolloin uusimaan korttiaan kummallekaan kiertueelle.

Hakula on kiertänyt viime aikoina pääsääntöisesti Texasin seudulla pelattavien pienten ammattilaiskiertueiden, kuten Adams Pro Tourin kilpailuja.